Zapečená čakanka

Zapečená čakanka

Hlavný chod

  • 3

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 3 čakanky
  • 40 g hladkej múky
  • 40 g mäkkého masla
  • 40 g mlieka
  • 200 g strúhaného syra
  • 2 plátky údenej šunky

Príprava

Rúru predhrejte na 210 °C. Múku, mlieko, soľ a čierne korenie vložte do nádoby robota s metlou. Spracujte 1 minútu rýchlosťou 7. Pridajte maslo a spusťte program Omáčky na 8 minút rýchlosťou 4 pri teplote 90 °C. Potom pridajte 50 g strúhaného syra a spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 5. Odložte nabok a nádobu robota umyte.

Do nádoby robota vlejte 0,7 l vody, vložte naparovací kôš, dajte doň čakanky a na 30 minút spusťte program Para.

Každú čakanku obaľte plátkom šunky a dajte do zapekacej misy. Čakanky polejte pripravenou bešamelovou omáčkou a posypte zvyšným syrom. Okoreňte.

Pečte približne 15 minút. Podávajte horúce.

TIP: Pre slávnostnejšiu verziu nahraďte varenú šunku prošutom a posypte 30 g vlašských orechov.