Zemiakové pirohy Samosa

Zemiakové pirohy Samosa

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 8 plátov tenkého cesta
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 PL koriandra
  • 1 PL karí
  • 2 cibule nakrájané nadrobno
  • 2 l oleja

Príprava

Pripravte si zemiaky tak, že ich uvaríte v pare alebo vo vriacej vode. Dobre ich popučte a zmiešajte s koriandrom, karí a cibuľou. Pláty tenkého cesta rozrežte na polovice. Na jednu polovicu plátku cesta dajte plnku a zložte do tvaru piroha.

Na zalepenie pirohov môžete použiť vodu a zemiakový škrob. Do nádoby nalejte olej. Nastavte termostat na 180 °C v režime Fritovanie.

Pirohy Samosa smažte v košíku na smaženie 3 až 4 minúty, kým nie sú na oboch stranách do zlatista opečené. Podávajte teplé.