Zemiaky Vichyssoise s miešaným zeleným šalátom

Zemiaky Vichyssoise s miešaným zeleným šalátom

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 240 g na kocky nakrájaných zemiakov odrody Ratte (alebo iných voskových zemiakov)
  • 120 g jarného póru, nakrájaného na 5 cm kúsky
  • 120 g zŕn cukrovej kukurice
  • 1 rozdelená polievková lyžica olivového oleja
  • 1 polievková lyžica octu sherry
  • miešaný zelený šalát
  • 40 g hoblín parmezánu
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Zemiaky a pór zmiešajte. Zmes dajte na varnú podložku.

Varte 15 minút s hlavným jedlom a dezertom.

Po uvarení ich ochuťte soľou, korením, polovičným množstvom olivového oleja a octom sherry. Miešaný zelený šalát ochuťte soľou, korením a zostávajúcim olivovým olejom. Na zmes zemiakov a póru na tanieroch dajte miešaný zelený šalát. Posypte cukrovou kukuricou a hoblinami parmezánu.