Zemiaky so slaninou a cibuľkou

Zemiaky so slaninou a cibuľkou

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 450 g starých zemiakov
  • 25 g masla
  • 3 plátky slaniny
  • 1 cibuľa
  • 300 ml kuracieho alebo mäsového vývaru
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Slaninu nakrájajte na kocky.

Cibuľu olúpte a nakrájajte.

Na otvorenej panvici rozpusťte maslo a osmažte slaninu a cibuľu. Zemiaky olúpte a nakrájajte na štvrtky.

Do panvice pridajte zemiaky, soľ a korenie.

Vlejte vývar.

Použite 1. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku.

Varte 10 minút.

Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod studenú tečúcu vodu.

Odstráňte prebytočný tuk a podávajte.