Dusené morčacie so zeleninou a brandy

Dusené morčacie so zeleninou a brandy

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 porcie morčacieho mäsa (bez kože)
  • 40 g masla
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 30 ml (2 PL) brandy
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 2,5 ml (1/2 ČL) zmesi sušených byliniek
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Mrkvu a cibuľu ošúpte a nakrájajte na plátky. Na otvorenej panvici zahrejte maslo. Osmažte kúsky morčacieho mäsa zo všetkých strán. Vyberte ich z panvice.

Osmažte mrkvu a cibuľu. Navrch dajte kúsky morčacieho mäsa. Zalejte brandy a vývarom.

Posypte bylinkami, osoľte a okoreňte. Prikryte pokrievkou a volič tlaku nastavte na úroveň 2.

Priveďte k tlaku a varte 12 – 15 minút v závislosti od veľkosti kúskov.

Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod studenú tečúcu vodu. Na prípravu šťavy alebo omáčky použite vypečenú tekutinu.