Krémové kuracie mäso

Krémové kuracie mäso

Hlavný chod

  • 6

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1,5 kg alebo 6 kúskov kuracieho mäsa
  • 50 g masla
  • 1 PL (15 ml) oleja
  • 300 ml vody
  • 2 vajcia
  • 300 ml smotany na varenie.

Príprava

Kurča rozkrojte na 6 kúskov.

Na otvorenej panvici rozpusťte maslo a olej.

Zľahka osmažte kuracie mäso, ale nie priveľa.

Pridajte vodu, soľ a korenie.

Použite 2. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte k tlaku.

Varte 15 minút.

Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte parný hrniec pod tečúcu vodu.

Vyberte kurča z panvice, osušte a dajte na zohriatu misu.

Použite vypečenú tekutinu ako vývar.

Rozbite vajcia a vmiešajte do smotany.

Zmes nalejte do hrnca.

Miešajte omáčku do hladka pri nízkej teplote, potom ihneď odoberte zo zdroja tepla.

Dbajte na to, aby omáčka nevrela.

Kuracie mäso polejte omáčkou.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu