Treska so zemiakmi a zelerom

Treska so zemiakmi a zelerom

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 900 g starých zemiakov
  • 780 g filé z tresky
  • 50 g masla
  • 300 ml suchého bieleho vína
  • 10 ml (2 ČL) nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 na kocky nakrájané zelerové stopky
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Zemiaky ošúpte a nakrájajte na 2,5 cm kocky.

Dajte na panvicu a zalejte studenou vodou.

Priveďte do varu a potom sceďte.

Rybu nakrájajte na kúsky.

Na otvorenej panvici rozpusťte maslo.

Položte rybu stranou s kožou nahor na panvicu.

Opečte pri nízkej teplote 5 minút z každej strany.

Niekoľko minút pred koncom varenia pridajte zemiaky a nechajte ich opiecť.

Pridajte víno, petržlen, zeler, soľ a korenie.

Použite 1. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku.

Varte 12 minút.

Nastavte regulátor tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod tečúcu vodu.

Ihneď podávajte.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu