Elementary, kvalita a trvanlivosť antikorovej ocele Tefal za najlepšiu cenu. So svojimi rukoväťami vyrobenými plne z antikorovej ocele, svojimi šikovnými hladinovými značkami (pri hrncoch) a výnimočným indikátorom teploty Thermo-Spot (na panviciach) je Elementary najlepší spojenec pre ľahké každodenné varenie! Riad je vyrobený z prvotriednej antikorovej ocele 18/10 so zárukou 5 rokov. Odolný nepriľnavý povrch panvíc zaisťuje dlhotrvajúcu nepriľnavosť pre dokonalé, dlhodobé a ľahké varenie a čistenie.
Elementary, kvalita za dostupnú cenu! Táto sada riadu bola vytvorená tak, aby uľahčovala každodenné varenie, za dostupnú cenu, a to vďaka svojim šikovným funkciám a odolnosti rukovätí vyrobených plne z antikorovej ocele. Rad riadu je vyrobený z prvotriednej antikorovej ocele 18/10 so zárukou 5 rokov. Odolný nepriľnavý povrch panvíc zaisťuje dlhotrvajúcu nepriľnavosť pre dokonalé, dlhodobé a ľahké varenie a čistenie.
*Bezpečnostné pokyny pozri príručka na Používanie a starostlivosť o riad
* Údaje nezávisle hodnoteného rebríčka, 2016, predaja podľa hodnoty značky, definícia kategórie kuchynského riadu.
* Údaje nezávisle hodnoteného rebríčka, 2016, predaja podľa hodnoty značky, definícia kategórie kuchynského riadu.
* Údaje nezávisle hodnoteného rebríčka, 2016, predaja podľa hodnoty značky, definícia kategórie kuchynského riadu.
Základné fakty
Záruka 5 rokov*
Kvalitná antikorová oceľ 18/10 - trvanlivá s dlhou životnosťou. Najlepšie výrobné vlastnosti na zvýšenie odolnosti výrobku. Najlepší dizajn výrobku pre maximálnu trvanlivosť, radosť z varenia a pohodlie.
Nepriľnavý povrch POWERGLIDE
Tento inovatívny nepriľnavý povrch zosilnený vrstvou proti poškriabaniu pre dlhodobo trvajúcu klzkosť každý deň.
THERMO-SPOT®
Indikátor Thermo-Spot® (len u panvíc) pri dosiahnutí ideálnej teploty pre dokonalé opečenie zmení farbu na sýto červenú. Pri každodennom varení zaručí dokonalú štruktúru, dokonalú farbu a chuť pripravovaných jedál.
ZNAČKY HLADINY VODY
Pre ľahkú kontrolu množstva vody a vložených surovín sú steny vybavené značkami.
Kompatibilný so všetkými zdrojmi ohrevu - elektrina, plyn, sklokeramika, indukcia.
TEFAL - SVETOVÁ JEDNOTKA V KUCHYNSKOM RIADE*
Len Tefal ide tak ďaleko, aby vám poskytol vynikajúce výsledky pri varení. To je ďalší dôvod, prečo zvoliť Tefal.
ZDRAVÉ VARENIE S REŠPEKTOM K PRÍRODE
Naším cieľom je vyrábať trvanlivé výrobky, ktoré budete môcť používať veľmi dlho, a našu planétu tým vďaka recyklovateľným výrobkom s bezpečným nepriľnavým povrchom (bez PFOA, olova a kadmia) udržiavať zdravú.
Len panvice, hrnce alebo kastróliky radu Ingenio môžu ísť do rúry, a to vďaka odnímateľným rúčkam (uistite sa, že je odnímateľná rúčka odstránená). Riad značky by sa nikdy nemal používať v mikrovlnnej ani konvekčnej rúre.
Panvice: od 140° C do 195° C Panvice na palacinky: od 165° C do 240° C Je to optimálna teplota na vyprážanie a opekanie pokrmov. Tento indikátor je prospešný z hľadiska zdravého varenia pri ideálnej teplote.
• Používajte plastové či drevené náčinie, pri niektorých typoch môžete používať kovové náčinie s výnimkou nožov a šľahacích metličiek (pozri odporúčania na použitie uvedené na obale alebo pokyny priložené k výrobku). • Vyhnite sa krájaniu pokrmu priamo v panvici. • Neodlupujte nepriľnavý povrch. Výskyt drobných povrchových škvŕn je normálny a nebude mať vplyv na účinnosť vlastností riadu. • Po varení nenechávajte suché ani prázdne panvice na rozpálenom horáku. • Vždy zvoľte správnu veľkosť elektrického horáka alebo nastavte plynový horák tak, aby sa plamene dotýkali iba dna panvice a nestúpali po stranách. • Nikdy nenechávajte panvice počas varenia bez dozoru. • Pred čistením nechajte panvice vychladnúť. • Horúcou vodou a tekutým prostriedkom na umývanie riadu zmyte nečistoty z povrchu panvice. Osušte ju a pred prvým použitím votrite trochu oleja na varenie do nepriľnavého povrchu. Odstráňte prebytočný olej. • Riad po každom použití umyte a osušte.
Panvica sa zdeformuje v dôsledku účinku tepelného šoku (rozpálená prázdna panvica alebo horúca panvica v styku so studenou vodou alebo umiestnená na studený povrch atď.).
Pred čistením nechajte panvicu vychladnúť na izbovú teplotu.
Pri varení v zdeformovanej panvici sa nedosiahnu uspokojivé výsledky.
Mali by ste sa riadiť odporúčaniami na použitie uvedenými na obale alebo v návode, ktorý sa dodáva spolu s výrobkom.
V závislosti od sortimentu možno použiť väčšinu kovového náčinia s výnimkou nožov, vidličiek a metličiek na šľahanie. Pri používaní kovového náčinia by ste však mali byť opatrní. Vyhnite sa používaniu náčinia s ostrými hranami a nekrájajte pokrm priamo v panvici. Do nepriľnavého povrchu nepichajte a neodlupujte ho.
Z hľadiska predĺženia životnosti panvíc a hrncov však dôrazne odporúčame, aby ste nepoužívali kovové kuchynské náčinie. Zvoľte si plastové alebo drevené kuchynské náčinie.
Nie. Varením pri vysokých teplotách nedochádza k významnému skráteniu času varenia a určite sa tým neprispieva ku kvalite pokrmu, takže sa dôrazne odporúča variť pri stredných teplotách. Ďalším dôvodom tohto odporúčania je, že varením pri vysokých teplotách by sa mohol poškodiť nepriľnavý povrch.
Na predĺženie životnosti povrchovej úpravy by ste mali pri smažení alebo grilovaní použiť malé množstvo oleja. Na varenie a dusenie nepotrebujete olej.
• Prehriatie môže spôsobiť hnedé alebo modré škvrny. • Pokiaľ z panvice neodstránite tenké vrstvy nečistôt po potravinách, ktoré sa na nej prichytia, môže po opätovnom zahriatí dôjsť k zmene jej zafarbenia. • V dôsledku veľkého množstva železa vo vode môže mať panvica hrdzavý vzhľad.
Panvica s nepriľnavým povrchom: Riad značky s nepriľnavým povrchom je špeciálne navrhnutý tak, aby sa jedlo nelepilo. Panvice alebo hrnce sa však musia riadne udržiavať. Postupujte preto podľa týchto tipov: panvicu/hrniec pred prvým použitím zľahka naolejujte a potom umyte a osušte. V prípade, že ich pravidelne umývate v umývačke riadu, z času na čas tento postup zopakujte. Je tiež nutné zabrániť ich prehriatiu a poškriabaniu v dôsledku použitia kovových doplnkov (obracačky, naberačky) alebo čistenia drsnou hubkou.
Keramická panvica: Nepriľnavé vlastnosti keramického povrchu sú oveľa obmedzenejšie, a to z hľadiska výkonu aj trvania, než vlastnosti klasického (teflónového) povrchu výrobkov. Pri varení odporúčame používať viac tuku, rovnako ako intenzívnejšie umývanie s o niečo väčším množstvom tekutého prostriedku na umývanie riadu. V prípade zapečených pokrmov odporúčame nechať kuchynský riad odmočiť vo vode so saponátom, prípadne s trochou octu. Na keramickom dne sa môžu časom vytvoriť škvrny, ktoré nebude možné odstrániť. Účinnosť vlastností kuchynského riadu sa tým však v žiadnom prípade nezníži a nepredstavuje to žiadne nebezpečenstvo pre zdravie.
Riad z nehrdzavejúcej ocele: Ak sa chcete pri príprave jedál v riade z nehrdzavejúcej ocele vyhnúť pripekaniu, je potrebné panvicu predhriať a nepoužívať prudký plameň. Zahrievajte prázdnu panvicu na miernom až strednom ohni jednu až dve minúty. Či je panvica pripravená, skontrolujete tak, že na ňu kvapnete trochu vody. Kvapky musia po dne poskakovať. Po správnom predhriatí pridajte do panvice 2 až 3 čajové lyžičky oleja (alebo toľko, koľko ho stačí na pokrytie celého dna). Jedlo je najlepšie najskôr osušiť a nechať dosiahnuť izbovú teplotu a až potom vložiť do panvice. Keď vkladáte jedlo, musí sa pri jeho dotyku s panvicou ozývať rovnomerné syčanie. Poznáte tak, že sa pri kontakte s povrchom jedlo začína piecť a vytvorí sa prirodzená vrstva, ktorá zabráni jeho pripečeniu. Nechajte jedlo nerušene piecť, kým nedosiahne správnu mieru prípravy. Prírodné cukry obsiahnuté v jedle na zahrievanom povrchu skaramelizujú, dodajú pokrmu skvelú príchuť a prirodzeným spôsobom ho oddelia od povrchu panvice. Pokiaľ sa pri prvom kontakte jedla s panvicou ozve skôr praskanie než syčanie, teplota je veľmi vysoká a môže dôjsť k pripekaniu. NIKDY NEPOUŽÍVAJTE žiadne spreje proti pripekaniu.
Toto zafarbenie je bežnou reakciou nehrdzavejúcej ocele na teplo. Vyčistí sa veľmi ľahko. Môžete použiť čistič na nehrdzavejúcu oceľ alebo meď. Druhou možnosťou je do panvice naliať trochu citrónovej šťavy alebo octu a vytrieť ju čistým papierovým obrúskom alebo handričkou.
Pretože sú rukoväti vyrobené z masívnej nehrdzavejúcej ocele, zahrievajú sa veľmi pomaly. Bočné rukoväti sa však môžu zahrievať rýchlejšie než dlhé rukoväti, pretože sú blízko telesa panvice. Preto vždy dbajte na to, aby priemer platne alebo plameňa nepresahoval veľkosť panvice. Dĺžka času, počas ktorého zostanú držadlá dostatočne chladné na dotyk, závisí aj od dĺžky a teploty zahrievania. Rukoväte pokrievok z nehrdzavejúcej ocele sa zahrievajú rýchlejšie ako rukoväte na boku hrnca. Pri použití v rúre budú všetky rukoväte horúce v každom prípade. Aby ste si nespálili ruky, odporúčame pri práci s horúcimi rukoväťami používať kuchynské chňapky.
Áno. Aby sa netvorili malé biele bodky alebo jamôčky, vždy počkajte, kým sa tekutina nezačne variť. Až potom pridajte soľ a tekutinu dobre premiešajte. Alebo soľ pridajte až keď sa jedlo začne variť. Vyššie uvedené stopy po soli nemajú na varenie žiadny vplyv, môžu však zhoršiť vzhľad riadu z nehrdzavejúcej ocele.
Tento biely povlak spôsobujú minerály vo vode alebo škrob uvoľňovaný niektorými potravinami počas prípravy pokrmov. Môžete použiť čistič na nehrdzavejúcu oceľ alebo meď. Druhou možnosťou je do panvice naliať trochu citrónovej šťavy alebo octu a vytrieť ju čistým papierovým obrúskom alebo handričkou.
Riad z nehrdzavejúcej ocele možno poškriabať najmä pri používaní kovových nástrojov. Škrabance však funkčnosť riadu nijako neovplyvňujú. Pri varení odporúčame používať drevené alebo plastové pomôcky. Priamo v riade by ste nemali pučiť zemiaky na kašu. Vodu vždy osoľte, až keď sa varí. Keď prídu kryštáliky soli do kontaktu s oceľou za studena, budú sa v dôsledku zahrievania rozpúšťať a agresívne na ňu pôsobiť. Okrem toho odporúčame aspoň raz mesačne použiť čistič na nehrdzavejúcu oceľ alebo meď, aby riad zostal dokonale lesklý.
Panvica s nepriľnavým povrchom: Ručné čistenie vo vode so saponátom je dostatočné. Panvica sa musí čistiť po každom použití, aby sa odstránila mastná vrstva, ktorá môže zostať na povrchu. Ak sa panvica len utrie papierovým obrúskom alebo opláchne vo vode, mastná vrstva sa úplne neodstráni a pri ďalšom použití panvice sa zohreje: môžu sa objaviť škvrny. Panvice s nepriľnavým povrchom sa nesmú čistiť čistiacim práškom ani drôtenkou. Na čistenie vnútornej aj vonkajšej strany panvice je ideálna nylonová hubka.
Keramická panvica: Odporúčame vám umyť keramickú panvicu ručne vodou a jemným čistiacim prostriedkom. Takýto spôsob umývania je najúčinnejší. Ak sa pri bežnom umývaní nepodarí panvicu dostatočne vyčistiť, môžete do panvice pridať trocha octu a vody a zahriať ju. Zmes vody a octu počas varu vyčistí panvicu. Potom panvicu dobre vypláchnite, osušte a vytrite napríklad trochou slnečnicového oleja. A vaša panvica bude ako nová. Ak je spodok panvice zanesený špinou, panvicu najprv namočte horúcou vodou a dobre odmasťujúcim prostriedkom na umývanie riadu. Ak to bude potrebné, môžete panvicu očistiť drsnou plastovou hubkou a tekutým abrazívnym čistiacim prostriedkom.
Tvrdá eloxovaná panvica: Ak chcete predĺžiť životnosť vašej panvice, odporúčame ručné umývanie neabrazívnou špongiou. Vonkajší náter chráni váš riad pred škodlivými dôsledkami umývania v umývačke riadu. Preto je mimoriadne dôležité, aby sa tento povrch nepoškodil a odporúčame vám vyhýbať sa používaniu abrazívnych špongií (Scotch Brite). V prípade použitia v umývačke riadu používajte radšej jemné čistiace prostriedky, tekuté alebo gélové. Okrem toho sa príliš intenzívne používanie umývačky riadu neodporúča. Ručné umývanie bez abrazívnych špongií predlžuje životnosť vášho riadu.
Riad z nehrdzavejúcej ocele: Na každodenné čistenie stačí teplá voda s trochou saponátu. Po každom použití odporúčame panvicu dôkladne vyčistiť. Tenké vrstvy nečistôt po potravinách, ktoré sa na nej priľnú, totiž môžu zmeniť sfarbenie vnútorného povrchu a spôsobiť stratou nepriľnavosti. Ak sa chcete zbaviť pripečených zvyškov jedla, prípadne zmien sfarbenia a škvŕn v dôsledku pôsobenia príliš vysokých teplôt, odporúčame výrobok vyčistiť pomocou čističa na nehrdzavejúcu oceľ alebo meď. Možno ho použiť na vnútorné aj vonkajšie povrchy. Pokiaľ používate vodu, ktorá obsahuje veľa železa, môžete zaznamenať určité hrdzavé sfarbenie. Zbaviť sa ho môžete pomocou čističa na nehrdzavejúcu oceľ alebo meď.
Niektoré diely sú vhodné do umývačky riadu a niektoré nie.
Kompatibilita s umývačkou riadu:
Hrniec/panvica: V záujme predĺženia životnosti odporúčame výrobok umývať iba ručne. V prípade použitia umývačky riadu je vhodnejšie používať šetrné čistiace prostriedky, napríklad tekuté, gélové alebo práškové. Nepoužívajte tablety ani vrecká. Niektoré časti môžu v dôsledku pôsobenia koróznych čistiacich prostriedkov stratiť lesk a vyblednúť. Na tento typ opotrebovania sa naša záruka nevzťahuje.
Špeciálna rukoväť (napríklad drevené alebo odnímateľné držadlá ako Ingenio): NIE. Odporúčame umývať iba ručne hubkou bez drsného materiálu.
Veká na varenie (s výnimkou úchytov magnetických modelov): ÁNO.
Odnímateľné úchyty viek magnetických modelov: NIE. Hrozí korózia.
Veko s tesnením na uskladnenie: NIE. Môže dôjsť k deformácii.
V záujme predĺženia životnosti odporúčame panvicu umývať ručne hubkou bez drsného materiálu. Pri použití umývačky riadu je vhodnejšie používať šetrné čistiace prostriedky, napríklad tekuté alebo gélové.
Ak chcete z riadu z nehrdzavejúcej ocele odstrániť pripálené zvyšky potravín, nalejte doň studenú vodu a priveďte ju do varu. Skôr než potom budete riad umývať, nechajte vodu vychladnúť. Na dokonalé vyčistenie môžete použiť kvalitný čistiaci prostriedok. Používať na leštený povrch drôtenky, oceľové kefky či abrazívne čističe sa neodporúča.
Rukoväte a úchytky sa môžu po čase uvoľniť, a to v dôsledku neustáleho zahrievania a schladzovania. V takom prípade ich pomocou vhodného skrutkovača opatrne dotiahnite, ale neuťahujte ich príliš silno.
1) Na panvici sa mohol vytvoriť nános usadenín/zvyškov potravín, ktoré môžu pochádzať z jedla, ktoré sa pri príprave rozvarilo na panvici. Bežne sa dá očistiť tak, že sa panvica naplní vodou s tekutým prostriedkom na umývanie riadu a nechá sa cez noc odstáť. Potom jemne prejdite po panvici pastou z jedlej sódy a vody nanesenou na mäkkej hubke (hubka na čistenie nepriľnavých povrchov). Nepriľnavý povrch by sa mal potom obnoviť malým množstvom kuchynského oleja, ktorý sa rozotrie po povrchu papierovou utierkou. 2) Panvica sa pravdepodobne prehriala, čím došlo k poškodeniu a vyblednutiu nepriľnavého povrchu. Keď sa panvice pravidelne prehrievajú, vedie to k oslabeniu nepriľnavého povrchu. Červený indikátor Thermo-Spot na panviciach je ukazovateľom tepla a oznámi vám, keď panvica dosiahne ideálnu teplotu varenia. Keď bod zmení farbu na tmavočervenú, znížte intenzitu ohrevu na udržiavanie teploty. Nepoužívajte ďalej vysoký ohrev panvice, pretože to bude mať za následok prehriatie panvice a nepriľnavého povrchu. 3) V prípade umývania v umývačke riadu pretrite po každom použití nepriľnavé vnútro kuchynským olejom, aby sa zabránilo vysychaniu nepriľnavého povrchu a zabezpečila sa čo najlepšia účinnosť nepriľnavých vlastností
1) Panvica sa použila pri príliš vysokej teplote alebo na zdroji tepla, ktorý bol pre panvicu nevhodný, v dôsledku čoho došlo k zdeformovaniu a pokriveniu panvice.
2) Do horúcej panvice takisto nikdy nenapúšťajte studenú vodu ani neponárajte horúci riad do studenej vody. Náhle zmeny teploty môžu spôsobiť, že sa kov zvlní, v dôsledku čoho bude základňa nerovnomerná.
Pri kladení panvíc na plynové varné dosky buďte opatrní, pretože počet podperných nožičiek sa líši a predovšetkým v prípade malých panvíc môže byť potrebná trojnožka, ktorú väčšina výrobcov plynových varných dosiek dodáva spolu s varnou doskou, alebo sa dajú od nich zakúpiť samostatne.
Pôsobenie nadmerného tlaku na vonkajší povrch hliníkových hrncov alebo panvíc, napríklad následkom pádu alebo nárazu, môže spôsobiť deformácie. (Hrniec ani panvica sa nezdeformujú vplyvom tepla pri varení.)
NIE. Druh riadu s nepriľnavým povrchom TEFAL/T-fal neobsahuje PFOA. Prípadný obsah PFOA pravidelne kontrolujú nezávislé laboratóriá, ktoré overujú neprítomnosť PFOA v hotových výrobkoch. Od roku 2003 vykonávajú pravidelné skúšky nezávislé laboratóriá v mnohých krajinách (Aromalyse a Ianesco vo Francúzsku, TüvSud v Hongkongu a SGS v Číne). Týmito skúškami sa systematicky preukázala neprítomnosť PFOA vo výrobkoch s nepriľnavým povrchom Tefal/T-fal.
Pri bežnom používaní v domácnosti je ošúchanie nepriľnavého povrchu veľmi zriedkavé. Správnym používaním a starostlivosťou sa časom dosiahne lepšia účinnosť vlastností. Vo väčšine prípadov opotrebenia alebo ošúchania nepriľnavého povrchu očividne došlo k prehriatiu, poškriabaniu a/alebo čisteniu abrazívnymi prostriedkami.
Tefal/T-fal zaviedla na svojich výrobkoch značky Tefal/T-fal s nepriľnavým povrchom ako súčasť záväzku dodržiavania kvality uvádzanie ekologickej informácie „Zdravie a životné prostredie“. Tento záväzok zaručuje neprítomnosť PFOA, olova a kadmia v povrchoch Tefal/T-fal a neškodnosť našich výrobkov značky Tefal s nepriľnavým povrchom pre životné prostredie a spotrebiteľa. Táto ekologická informácia je založená na pravidelných analýzach, ktoré vykonávajú nezávislé laboratóriá v mnohých krajinách (INERIS vo Francúzsku, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS v Spojenom kráľovstve, FABES Labs v Nemecku, MB Labs v Kanade a SGS v Číne). Tento záväzok sa uvádza na webových stránkach značky Tefal/T-fal, rovnako ako na obaloch kuchynského riadu značky Tefal s nepriľnavým povrchom.
V súčasnosti existuje mnoho nejasných informácií, pokiaľ ide o nepriľnavé povrchy, ktoré niekedy súvisia s PFOA. Nepriľnavé povrchy Tefal/T-fal sa však vyrábajú z PTFE, čo je skratka vedeckého názvu polytetrafluóretylénu, a neškodnosť tohto materiálu uznávajú zdravotné úrady v Európe aj Spojených štátoch. PFOA a PTFE sú dve úplne odlišné látky. Stručne povedané, riad s nepriľnavým povrchom Tefal/T-fal sa vyrába z PTFE a neobsahuje PFOA. Spoločnosť Tefal/T-fal sa navyše už pred viac ako 20 rokmi zaviazala nepoužívať olovo ani kadmium v celom sortimente svojho riadu, aby tak mohla poskytnúť záruku neškodnosti všetkých svojich výrobkov.
PFOA je štandardná skratka anglického názvu kyseliny perfluóroktanovej. Záväzok spoločnosti Tefal/T-fal má zaručiť neprítomnosť PFOA, olova a kadmia v jej hotových výrobkoch a neškodnosť jej výrobkov s nepriľnavým povrchom Tefal/T-fal pre životné prostredie a spotrebiteľov.
V nepriľnavých povrchoch a smalte kuchynského riadu značky Tefal/T-fal sa nenachádza kadmium ani olovo. Sa celý náš kuchynský riad už viac ako 20 rokov navrhuje a vyrába bez olova či kadmia. Túto ekologickú informáciu nájdete na obaloch všetkých našich výrobkov s nepriľnavým povrchom Tefal/T-fal.
Nepriľnavý povrch Tefal/T-fal je technický povrch vyrobený z polyméru, ktorý sa nazýva polytetrafluóretylén = PTFE. Je to práve PTFE, vďaka ktorému má kuchynský riad nepriľnavé vlastnosti. Zdravotné úrady v Európe a Spojených štátoch (ANSES, EFSA, FDA) preukázali, že PTFE je inertná látka, ktorá nevstupuje do chemickej reakcie s potravinami, vodou ani čistiacimi prostriedkami. V prípade požitia je úplne neškodný. Tieto zdravotné úrady potvrdili neškodnosť nepriľnavých povrchov obsahujúcich PTFE v kuchynskom riade. Látka PTFE je v skutočnosti taká bezpečná, že sa často používa v medicíne na kardiostimulátory a malé súčasti, ktoré nahrádzajú tepny. Používa sa pri chirurgických zákrokoch u pacientov so závažným ochorením obličiek. Dokonca aj niektoré kĺbové náhrady sú čiastočne potiahnuté látkou PTFE.
Rýchly spôsob, ako zistiť, či panvica funguje na indukčnej varnej doske, je vykonanie testu magnetom na panvici. Je to jednoduché, ak sa magnet prichytí naspodku panvice, panvica bude na štandardnej indukčnej doske fungovať.
Je ťažké určiť presný počet rokov, pretože životnosť sa líši od podmienok a frekvencie používania. Na predĺženie životnosti chráňte zariadenie pred nadmerne vysokými teplotami a nezohrievajte ho bez vody vo vnútri. Stredná až nízka teplota ohrievania je postačujúca. Jedlo neskladujte príliš dlho (jeden alebo viac dní).