Kórejské smažené kuracie krídelká, pálivá omáčka
- Celkový čas 1 h 8 min
- 20 min
Príprava - 18 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
16 Kuracie krídelka
50 cl Mlieko
25 g Nasekaný cesnak
10 g Zázvor
20 g Sójová omáčka
60 g Gochujang (čili džem)
15 g Ryžový ocot
10 g Sezamový olej
20 g Agátový med
15 g Kečup
1 čl Mletý cesnak
1 čl Sušená cibuľa
60 g Múka na cesto
30 g Kukuričná múka
0.5 sáčok Prášok do pečiva
2 Vajcia
150 g Panko strúhanka
2 pl Jarné cibuľky
1 pl Biele sezamové semiačka
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /8
V miske namočíme kuracie krídla do mlieka na 30 minút. Medzitým si pripravíme omáčku. Vo veľkej mise zmiešame nasekaný cesnak, zázvor, sójovú omáčku, gochujang, ryžový ocot, sezamový olej, agátový med a kečup. Premiešame metličkou. Odložíme nabok.
Krok 2 /8
Kuracie mäso scedíme cez sito. V miske zmiešame cesnak v prášku a sušenú cibuľu. V tejto zmesi obalíme kuracie krídla.
Krok 3 /8
Pripravíme tri taniere. Na prvý tanier nasypeme múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva, do druhého dáme vajcia a na tretí strúhanku panko. Vidličkou rozšľaháme vajcia.
Krok 4 /8
Kuracie krídla postupne obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.
Krok 5 /8
Kuracie krídelka dáme do fritovacieho košíka. Fritovací košík umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 6 /8
Zapneme prístroj. Spustíme program AIR FRY na 180 °C a nastavíme čas pečenia na 18 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 7 /8
Na konci pečenia vyberieme kuracie krídla a vložíme ich do misky s omáčkou. Kuracie krídla obalíme omáčkou a ihneď podávame.
Krok 8 /8
Ozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou a bielym sezamom.