Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Talianska veľkonočná brioška (Colomba di pasqua)

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 4 h 5 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    40 min
  • Chladenie
    3 h

Suroviny

6 os.

  • 10 cl Mlieko

  • 1 sáčok Sušené pekárske droždie (4,6 g)

  • 1 čl Práškový cukor

  • 230 g Múka 00

  • 5 g Soľ (1 čajová lyžička)

  • 15 g Olivový olej

  • 1 Vajce s izbovou teplotou

  • 2 cl Starší rum

  • 30 g Práškový cukor

  • 30 g Maslo

  • 80 g Kandizované pomaranče, nakrájané

  • 80 g Hrozienka

  • 25 g Strúhané mandle

  • 60 g Práškový cukor

  • 1 pl Kukuričná múka

  • 1 Vaječné bielko

  • 10 Celé mandle

  • 2 pl Perlový cukor

Príslušenstvo

  • Gril
    Gril

Príprava

Krok 1 /7

Mlieko zohrejte v mikrovlnnej rúre na približne 38-40 °C. Dávajte pozor, aby mlieko nebolo príliš horúce, pretože by sa mohli deaktivovať kvasinky. Droždie vložte do malej misky s mliekom a cukrom, aby sa rehydratovalo. Premiešajte metličkou. Nechajte 5 minút odpočívať. Kvasnice by sa mali rozpustiť.

  • 10cl Mlieko
  • 1sáčok Sušené pekárske droždie (4,6 g)
  • 1čl Práškový cukor

Krok 2 /7

Do misy mixéra s hákom na miesenie cesta nalejte múku, zmes mlieka, cukru a droždia, vajcia a vanilku. Hnetieme ručne 3 minúty. Pridajte soľ a hneťte ďalšiu 1 minútu, potom pridajte maslo, pomaranče a hrozienka. Hnetieme ďalších 8 minút. Cesto by malo byť lepkavé. Cesto nechajte v mise a prikryte ho čistou utierkou. Nechajte ho 2 hodiny stáť pri izbovej teplote. Cesto by malo strojnásobiť svoj objem.

  • 10cl Mlieko
  • 1sáčok Sušené pekárske droždie (4,6 g)
  • 1čl Práškový cukor
  • 230g Múka 00
  • 5g Soľ (1 čajová lyžička)
  • 15g Olivový olej
  • 1 Vajce s izbovou teplotou
  • 30g Maslo
  • 80g Kandizované pomaranče, nakrájané
  • 80g Hrozienka

Krok 3 /7

Cesto vyberte z misy a položte ho na pomúčenú pracovnú plochu. Cesto zložíme tak, že jeho konce stiahneme smerom k stredu a vytvoríme guľu (spolu 8 preložení).

Krok 4 /7

Tortovú formu s priemerom 20 cm a výškou 6 cm vymažte maslom a posypte múkou. Vložte do nej guľôčku cesta. Nechajte 1 hodinu postáť. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

Krok 5 /7

Pripravte si polevu zmiešaním mandľového prášku, cukru a kukuričnej múky v miske. Postupne pridávajte bielok tak, aby ste získali mierne riedku zmes. Odložte do chladničky. Keď je panettone hotové, odstráňte veko a opatrne rozotrite polevu po povrchu cesta. Posypte mandľami a perlovým cukrom.

  • 25g Strúhané mandle
  • 60g Práškový cukor
  • 1pl Kukuričná múka
  • 1 Vaječné bielko
  • 10 Celé mandle
  • 2pl Perlový cukor

Krok 6 /7

Formu na koláč vložte do rúry Easy Fry s mriežkovaným plechom a spustite program DESSERT pri 150 °C na 40 minút.

  • Gril

Krok 7 /7

Chlieb vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.