Ražný chlieb
- Celkový čas 50 min
- 15 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
310 g Teplá voda
1.5 sáčok Sušené pekárske droždie (7 g)
1 čl Práškový cukor
280 g Ražná múka mletá na kameni
120 g Hladká biela múka
5 g Jemná soľ
Príslušenstvo
Extra Crisp
Príprava
Krok 1 /7
Tento recept si vyžaduje použitie pokrievky Extra Crisp. Pripravte si prísady.
Krok 2 /7
V mise zmiešajte vodu s cukrom a droždím. Nechajte 5 minút stáť.
Krok 3 /7
Do misy nasypte múku, vodu, droždie a soľ. Mieste ručne 3 minúty.
Krok 4 /7
Cesto by malo byť lepkavé. Zakryte a nechajte 2 hodiny stáť pri izbovej teplote.
Krok 5 /7
Cesto 8-krát preložte a vytvorte guľu. Vložte guľu do pomúčenej misy. Nechajte 1 hodinu kysnúť.
Krok 6 /7
Vypnite spotrebič Cookeo a nasaďte veko Extra Crisp. Nastavte manuálny program na 200 °C na 35 minút.
Krok 7 /7
Vyberte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.