Počet ľudí
Cena
Náročnosť
Čas prípravy
Čas varenia
Nakrájajte baklažán na pol palca hrubé plátky. Osoľte, prikryte a nechajte 30 minút.
Medzitým si pripravte omáčku. V horúcom oleji na panvici osmažte domäkka cibuľu a cesnak. Pridajte všetky zostávajúce prísady a priveďte k varu. Varte pri miernej teplote 10 minút.
Bobkový list vyberte. V prípade potreby môžete zahustiť kukuričnou múkou.
Preosejte múku a soľ do misky. Pridajte vajce a postupne vmiešajte do mlieka, aby vzniklo hladké cesto. Baklažán opláchnite a dôkladne osušte na pijavom papieri.
Ponorte baklažán do cestíčka a prebytočné cesto nechajte odkvapkať.
Smažte v dávkach 3 – 4 minúty v koši už spustenom do horúceho oleja pri teplote 190 °C do zlatista a chrumkava. Podávajte s omáčkou.
Vyhľadajte si návod na použitie vašich výrobkov značky Tefal.
Získajte odpovede na svoje otázky.
Naši poradcovia sú vám k službám.