Počet ľudí
Cena
Náročnosť
Čas prípravy
Čas varenia
recipe.details.time.rest
Koreňovú zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky a s očistenou cibuľou, rozkrojenou na štvrtinky, vložte do robota s hnetacím/krájacím nožom, spracujte na malé kúsky rýchlosťou 11 počas 10 – 15 sekúnd.
Vymeňte nôž za miešací nadstavec, vsypte zeleninu s maslom, nastavte rýchlosť 3, teplotu 110 °C na 12 minút a orestujte 5 minút. Keď začne zmes hnednúť, pridajte cukor a nechajte skaramelizovať 7 minút.
Pridajte horčicu, ocot a zalejte vývarom. Vložte korenie, najlepšie v plátennom vrecúšku. Zvoľte program Pomalé varenie P2, teplotu 95 °C na 35 minút, so zátkou v pozícii Para Mini. Skôr ako sa začne základ variť, rozštvrťte mäso, prešpikujte ho slaninou a opečte zo všetkých strán v panvici na oleji. Po uplynutí 15 minút programu vložte mäso do nádoby robota a duste 20 minút alebo dovtedy, kým nebude mäkké.
Mäso vyberte na tanier, povyberajte korenie. Do nádoby prilejte smotanu a nechajte krátko prejsť varom. Vložte krájací nôž Ultrablade a rozmixujte dohladka rýchlosťou 12 počas 30 sekúnd, dochuťte.
Plátok mäsa zaliaty omáčkou podávajte so žemľovou knedľou, ozdobte citrónom a brusnicami.
TIP: Pokiaľ nie je omáčka správne hustá, zahustite ju zápražkou (orestovaná hladká múka s olejom) a ak je veľmi hustá, zrieďte vývarom, ale vždy nechajte prejsť varom. Zeleninu s mäsom, maslom a korením môžete nechať cez noc odležať pre ešte lepšiu chuť.
Vyhľadajte si návod na použitie vašich výrobkov značky Tefal.
Získajte odpovede na svoje otázky.
Naši poradcovia sú vám k službám.