Počet ľudí
Cena
Náročnosť
Čas prípravy
Čas varenia
Jablká ošúpte, vykrojte jadro a nakrájajte na tenké plátky. Vo veľkej mise zľahka zmiešajte jablká s cukrom, škoricou a 1/4 čajovej lyžičky soli.
Zmes preneste lyžicou na okrúhlu panvicu TEFAL. Na malej rajnici TEFAL rozpusťte pri nízkej teplote maslo.
Odoberte zo zdroja tepla, vmiešajte melasu a vodu. Prelejte touto omáčkou jablkovú zmes.
Predhrejte rúru na 180 °C. V stredne veľkej miske rozmiešajte múku, prášok do pečiva a 3/4 čajovej lyžičky soli. Vmiešajte pokrmový tuk, až kým sa zmes nepodobá na hrubé omrvinky.
Vmiešajte iba také množstvo mlieka, aby bola múka vlhká. Vrchovatou polievkovou lyžicou vytvorte 8 alebo 9 kôpok na jablkovú zmes.
Pečte 35 – 40 minút alebo kým nie je kôrka zlatistá a jablká nezmäknú.
Pred podávaním rozdrvte kôrku lyžicou a vmiešajte do jablčnej zmesi.
Vyhľadajte si návod na použitie vašich výrobkov značky Tefal.
Získajte odpovede na svoje otázky.
Naši poradcovia sú vám k službám.