Kačica po francúzsky se zeleninovým pyré

Kačica po francúzsky se zeleninovým pyré

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 2 kusy kačacích pŕs
  • soľ
  • korenie
  • štipka tymiánu
  • 4 cl koňaku Hennesy
  • sůl
  • pepř
  • 200 g chřestu
  • 1/4 cukety
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • 4 ks reďkovky
  • 4 ks menších zemiakov
  • 1/4 ks feniklu
  • 1/4 ks baklažánu
  • 1 ks šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka rozmarínu
  • 1/2 lyžičky muškátového mletého oriešku
  • 100 g masla
  • 1,5 dcl bieleho portského vína
  • 1 dcl vody

Príprava

Kožu kačacích pŕs narežeme na mriežku, okoreníme a osolíme z oboch strán, pridáme natrhaný tymián a zalejeme koňakom. Necháme odležať. Rozpálime Optigrill na funkciu steak. Prsia vložíme do grilu kožou nahor spoločne s očistenou špargľou a pečieme na stanovenom stupni pečenia. Odrezané stonky a šupky zo špargle vložíme s ďalšou pokrájanou zeleninou do vysokorýchlostného vriaceho mixéra Tefal UltraBlend Cook, pridáme korenie, polovicu masla a zalejeme portským vínom a vodou. Osolíme. Zapneme na funkciu "kompót" a necháme variť 15 minút. Počas mixovania vložíme skrz bezpečnostné viečko zvyšok masla a necháme rozmixovať na jemné pyré. Naservírované jedlo ešte osolíme.