-->

Kliknite pre objaveniezážitkuIngenio

Už 15 miliónov Ľudí na celom svete používa kuchynské riady Tefal Ingenio

Jednoduché. Všestranné. Dômyselné.
Odnímateľná rukoväť Ingenio prináša do vašej kuchyne skutočnú revolúciu! Objavte všetky možné dôvody, prečo si kuchynský riady Ingenio zamilovať!

Emile – recept:
Chutný francúzsky koláč Tarte Tatin!

Vincent – recept:
Hovädzie a zemiaky s bernskou omáčkou

Michel – recept:
Marinované kuracie paličky s ryžovým pilafom

ObjavteVÁŠ TALENT

Ingenio prináša revolúciu vo varení, predstavuje totiž panvice, ktoré je možné presunúť zo sporáku do rúry, na stôl alebo dokonca do chladničky. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie!

Marinované kuracie paličky s ryžovým pilafom


Krok č. 1

Kuracie dolné stehná zmiešajte v hlbokej panvici so všetkými ingredienciami pre marinádu na grilovanie, prikryte hermeticky uzatváracím vekom a nechajte niekoľko hodín v chladničke.


Krok č. 2

Predhrejte rúru na 180 °C. Papriku zbavte jadier a nakrájajte na plátky. Nakrájanú papriku pridajte na panvicu. Pomocou rukoväte vložte do rúry. Nechajte piecť 30 minút.


Krok č. 3

Na panvici Wok zahrejte olej a maslo. Opražte cibuľu, ale nie až do zlatista. Pridajte ryžu a opatrne premiešajte (až kým nie je mierne priesvitná). Pridajte tekutinu (600 ml vody alebo kuracieho vývaru), priveďte k varu a nechajte mierne bublať (bez pokrievky) 20 až 25 minút.


Krok č. 4

Keď je ryža uvarená, skontrolujte, či je hotové aj barbecue kurča a môžete ho podávať s ryžou a bazalkovým lístkom.

Pastiersky koláč


Krok č. 1

Predhrejte rúru na 180 °C.


Krok č. 2

Oškrabte a nakrájajte zemiaky, vložte ich do hrnca a zalejte vodou. Zapnite sporák a zakryte zemiaky sklenenou pokrievkou. V hlbokej panvici opražte cibuľu, mrkvu a zeler, ale nie až do zlatista. Pridajte mleté hovädzie mäso, soľ a čierne korenie.


Krok č. 3

Dôkladne osmažte, pridajte paradajkový pretlak a roztlačený cesnak, potom nechajte na ohni ešte dve až tri minúty. Pridajte hovädzí vývar, tymián, bobkový list a nechajte variť na miernom ohni 25 až 30 minút.


Krok č. 4

Pridajte do rajnice maslo, mlieko a muškátový oriešok. Keď je mäso dobre prepečené dajte na mäso zemiakovú kaša a pokvapkajte maslom.


Krok č. 5

Pomocou odnímateľnej rukoväte presuňte hlbokú panvicu do rúry. Pečte 15 minút pri teplote 180 °C.


Krok č. 6

Pomocou odnímateľnej rukoväte vyberte hlbokú panvicu z rúry a okamžite podávajte.

Hovädzie mäso, pečené zemiaky s bernskou omáčkou


Krok č. 1

Predhrejte rúru na 180 °C.


Krok č. 2

V hrnci uvarte zemiaky so soľou a zakryte sklenenou pokrievkou Ingenio. Na panvici zahrejte olej s maslom a pridajte mäso a šalotku. Nechajte mäso opiecť z oboch strán (asi 5 minút na každej strane). Pre scedenie zemiakov použite pokrievku na cedenie. Pridajte ich do panvice


Krok č. 3

Pomocou odnímateľnej rukoväte presuňte panvicu do rúry. Hovädzie mäso so zemiakmi pečte v rúre asi 15 minút pri teplote 180 °C


Krok č. 4

V rajnici s priemerom 16 cm redukujte ocot, estragón a mleté čierne korenie na štvrtinu objemu (menej ako minútu). Zmiernite, pridajte žĺtky a ručne šľahajte pohybom kopírujúcim tvar osmičky. Keď je zmes hustá a spenená, pomaly pridávajte maslo.


Krok č. 5

Pomocou odnímateľnej rukoväte vyberte hovädzie mäso so zemiakmi z rúry.


Krok č. 6

Hovädzie nakrájajte a zemiaky zmiešajte so šťavou. Podávajte s bernskou omáčkou.

Chutný francúzsky koláč Tarte Tatin
Tarte Tatin


Krok č. 1

Predhrejte rúru na 220°C. Pre lepšiu chuť môžete pripraviť domáce cesto.


Krok č. 2

Pre prípravu karamelu: použite veľkú nelepivú panvicu Ingenio a pridajte vodu a cukor. Varte, kým nezíska zlatistú farbu. Nenechajte karamel príliš zhnednúť, inak zhorkne – na to pozor!


Krok č. 3

Keď je karamel hotový (svetlý), stiahnite panvicu zo sporáka a pridajte maslo. Jablká ošúpte, vyberte jadrovníky, nakrájajte na štvrtinky a vložte do panvice v sústredných kruhoch. Niektoré štvrtinky jabĺk prekrojte na polovicu a vytvorte druhú vrstvu, ktorá vyplní medzery. Nakrájajte zvyšných 25 gramov masla na jablká.


Krok č. 4

Vyberte krehké cesto z chladničky a rozvaľkajte ho do kruhu o niečo väčšieho, než je samotná panvica. Cesto položte na jablká.


Krok č. 5

Okraje cesta vtlačte medzi okraje panvice a jablká, potom pocukrujte 20 gramami práškového cukru. Pomocou rukoväte presuňte koláč do rúry. Pečte v rúre asi 40 minút pri teplote 220 °C.


Krok č. 6

Koláč je hotový, keď karamel vyteká na bokoch a keď je cesto upečené. Keď je upečený, vyberte koláč z rúry pomocou rukoväte. Použite rukoväť a otočte panvicu zo strany na stranu, aby sa cesto odlepilo zo stien panvice. Nechajte vychladnúť počas 15 minút. Položte na koláč obrátený tanier a panvicu trochu nakloňte, aby vytiekla prebytočná šťava. Nechajte šťavu v hrnci. Pomocou rukoväte vyklopte koláč na tanier.

Vezmite do rúkSVOJ TALENT

Patentovaná rukoväť Ingenio sa ľahko používa jednou rukou - je
to výsledok dvoch desaťročí výskumu a starostlivého testovania.