Čokoládová Pavlova Lamington
Tefal
Recept od Tefal

Čokoládová Pavlova Lamington

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 57 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    3 h 37 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

8 os.

  • 6 Bielky

  • 250 g Práškový cukor

  • 80 g Práškový cukor

  • 5 g Horké kakao

  • 200 g Malinový džem

  • 10 g Horké kakao

  • 15 g Kokosové hobliny

  • Jedlé vianočné ozdoby

  • 200 g Smotana s 30 % tuku

  • 250 g Mascarpone

  • 50 g Strúhaný kokos

  • 40 g Práškový cukor

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /9

Bielka nalejte do misy mixéra s pripojenou metlou. Stlačte tlačidlo Štart.

  • 6 Bielky

Krok 2 /9

Postupne pridávajte cukor do misy a potom pridávajte práškový cukor. Stlačte tlačidlo Štart. Zmes na pusinky je pripravená.

  • 250g Práškový cukor
  • 80g Práškový cukor

Krok 3 /9

Rúru predhrejte na 100 °C.

Krok 4 /9

Zmes vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. Potom pomocou špachtle vytvorte 4 cm vysoký kruh. Posypte kakaom. Pečte 3 hodiny a 30 minút. V prípade potreby pečte dlhšie.

  • 5g Horké kakao

Krok 5 /9

Džem varte v hrnci 2 minúty, premiešajte stierkou a priveďte do varu. Džem preložte do misky a dajte vychladiť do chladničky.

  • 200g Malinový džem

Krok 6 /9

Do panvice pridajte strúhaný kokos a cukor a varte na miernom ohni. Kokosové sušienky za stáleho miešania nechajte skaramelizovať. Vyberte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.

  • 50g Strúhaný kokos
  • 40g Práškový cukor

Krok 7 /9

Do misy mixéra nalejte smotanu a mascarpone. Stlačte tlačidlo Štart. Smotana by mala byť mierne tuhá. Odstráňte metličku Flex.

  • 200g Smotana s 30 % tuku
  • 250g Mascarpone

Krok 8 /9

Karamelizovaný kokos nasypte do misky mixéra. Dobre premiešajte.

Krok 9 /9

Stred vrchnej vrstvy Pavlovovej natrite džemom a potom naneste šľahačku, aby ste vytvorili vrstvu snehu. Na záver ozdobte kakaom, kokosovými hoblinami a vianočnými ozdobami.

  • 200g Malinový džem
  • 10g Horké kakao
  • 15g Kokosové hobliny
  • Jedlé vianočné ozdoby
  • 200g Smotana s 30 % tuku
  • 250g Mascarpone