Čokoládová Pavlova Lamington
- Celkový čas 3 h 57 min
- 20 min
Príprava - 3 h 37 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
6 Bielky
250 g Práškový cukor
80 g Práškový cukor
5 g Horké kakao
200 g Malinový džem
10 g Horké kakao
15 g Kokosové hobliny
Jedlé vianočné ozdoby
200 g Smotana s 30 % tuku
250 g Mascarpone
50 g Strúhaný kokos
40 g Práškový cukor
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /9
Bielka nalejte do misy mixéra s pripojenou metlou. Stlačte tlačidlo Štart.
Krok 2 /9
Postupne pridávajte cukor do misy a potom pridávajte práškový cukor. Stlačte tlačidlo Štart. Zmes na pusinky je pripravená.
Krok 3 /9
Rúru predhrejte na 100 °C.
Krok 4 /9
Zmes vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. Potom pomocou špachtle vytvorte 4 cm vysoký kruh. Posypte kakaom. Pečte 3 hodiny a 30 minút. V prípade potreby pečte dlhšie.
Krok 5 /9
Džem varte v hrnci 2 minúty, premiešajte stierkou a priveďte do varu. Džem preložte do misky a dajte vychladiť do chladničky.
Krok 6 /9
Do panvice pridajte strúhaný kokos a cukor a varte na miernom ohni. Kokosové sušienky za stáleho miešania nechajte skaramelizovať. Vyberte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
Krok 7 /9
Do misy mixéra nalejte smotanu a mascarpone. Stlačte tlačidlo Štart. Smotana by mala byť mierne tuhá. Odstráňte metličku Flex.
Krok 8 /9
Karamelizovaný kokos nasypte do misky mixéra. Dobre premiešajte.
Krok 9 /9
Stred vrchnej vrstvy Pavlovovej natrite džemom a potom naneste šľahačku, aby ste vytvorili vrstvu snehu. Na záver ozdobte kakaom, kokosovými hoblinami a vianočnými ozdobami.