Čokoládovo-karamelový mramorový koláč
Tefal
Recept od Tefal

Čokoládovo-karamelový mramorový koláč

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 20 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 20 g Maslo na koláčovú formu

  • 350 g Cukor

  • 60 g Med

  • 5 cl Voda

  • 100 g Slané maslo

  • 12 cl Smotana na varenie

  • 20 cl Neutrálny olej

  • 4 Vajcia

  • 250 g Múka

  • 1 Prášok do pečiva

  • 20 g Kakao

  • 7 cl Mlieko

Príslušenstvo

  • Odkvapkávacia miska
    Odkvapkávacia miska

Príprava

Krok 1 /5

Vymastíme 20 cm formu na múčnik.

Krok 2 /5

V malej rajnici rozohrejeme 160 g cukru s medom a vodou. Keď sa začne tvoriť karamel, pridáme kocky masla a krém tak, aby nedochádzalo k špliechaniu. Odložíme nabok.

Krok 3 /5

Pripravíme si cesto: zmiešame olej a zostávajúci cukor. Pridáme vajcia, následne múku a prášok do pečiva, preosiate spolu. Zmes rozdelíme na dve rovnako veľké časti: do jednej pridáme kakao a mlieko a do druhej 150 g vychladnutého karamelu.

Krok 4 /5

Vlejeme 3 plné lyžice čokoládového cesta do formy na múčnik, potom 3 polievkové lyžice karamelového cesta atď., aby sme vytvorili mramorový efekt. Umiestnime plech na gril na stredný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill. Zatvoríme dvierka.

Krok 5 /5

Nastavíme režim DEZERT pri 160 °C na 50 minút. Po 35 minútach varenia prikryjeme koláč listom papiera na pečenie, aby sme zabránili jeho prílišnému zhnednutiu. Pred vybratím koláča z formy ho necháme vychladnúť, ozdobíme zvyškom karamelu a podávame.