Čokoládovo-karamelový mramorový koláč
- Celkový čas 1 h 20 min
- 30 min
Príprava - 50 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
20 g Maslo na koláčovú formu
350 g Cukor
60 g Med
5 cl Voda
100 g Slané maslo
12 cl Smotana na varenie
20 cl Neutrálny olej
4 Vajcia
250 g Múka
1 Prášok do pečiva
20 g Kakao
7 cl Mlieko
Príslušenstvo
Odkvapkávacia tácka
Príprava
Krok 1 /5
Vymastíme 20 cm formu na múčnik.
Krok 2 /5
V malej rajnici rozohrejeme 160 g cukru s medom a vodou. Keď sa začne tvoriť karamel, pridáme kocky masla a krém tak, aby nedochádzalo k špliechaniu. Odložíme nabok.
Krok 3 /5
Pripravíme si cesto: zmiešame olej a zostávajúci cukor. Pridáme vajcia, následne múku a prášok do pečiva, preosiate spolu. Zmes rozdelíme na dve rovnako veľké časti: do jednej pridáme kakao a mlieko a do druhej 150 g vychladnutého karamelu.
Krok 4 /5
Vlejeme 3 plné lyžice čokoládového cesta do formy na múčnik, potom 3 polievkové lyžice karamelového cesta atď., aby sme vytvorili mramorový efekt. Umiestnime plech na gril na stredný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill. Zatvoríme dvierka.
Krok 5 /5
Nastavíme režim DEZERT pri 160 °C na 50 minút. Po 35 minútach varenia prikryjeme koláč listom papiera na pečenie, aby sme zabránili jeho prílišnému zhnednutiu. Pred vybratím koláča z formy ho necháme vychladnúť, ozdobíme zvyškom karamelu a podávame.