Čokoládové koláčiky
- Celkový čas 40 min
 
- 20 min
Príprava  - 20 min
Varenie  - 0 min
Chladenie  
Suroviny
2 os.
150 g Hladká múka
40 g Kukuričný škrob
1 čl Prášok do pečiva
85 g Mäkké maslo
75 g Hnedý cukor
1 Vyšľahané vajce
120 g Čokoládové lupienky
Príprava
Krok 1 /8
V miske zmiešame múku, kukuričný škrob a prášok do pečiva. Odložíme nabok.
Krok 2 /8
Do ďalšej misky nalejeme mäkké maslo a potom hnedý cukor. Pomocou metličky premiešame, aby sme získali veľmi jemnú textúru. K maslu a cukru postupne pridáme vajce. Mali by sme získať jemnú textúru.
Krok 3 /8
Prilejeme zmes múky, škrobu a droždia. Pomocou ohybnej stierky primiešavame múku, kým nevznikne hladké cesto. Pridáme čokoládové lupienky a premiešame, aby sa cesto spojilo, ale neprepracujeme.
Krok 4 /8
Z cesta vytvarujeme guľky s hmotnosťou približne 65 g a mierne ich sploštíme.
Krok 5 /8
Vyložíme plech listom hliníkovej fólie. Vložíme polovicu guľôčok cesta, pričom ich rozmiestnime v dostatočnom odstupe od seba. Začneme piecť.
Krok 6 /8
Na konci pečenia necháme koláčiky pred odlupovaním 5 minút vychladnúť.
Krok 7 /8
Zo zvyšných guľôčok cesta pripravíme druhú dávku.
Krok 8 /8
Dobrú chuť!
