Škótske vajíčka
- Celkový čas 37 min
- 20 min
Príprava - 17 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
6 Vajcia
510 g Mleté mäso
1.5 pl Hrubozrnná horčica
1.5 pl Nasekaná petržlenová vňať
1.5 čl Mletá paprika
75 g Múka
1.5 Rozšľahané vajce
75 g Strúhanka
1.5 pl Olej
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Extra Crisp
Príprava
Krok 1 /9
Tento recept si vyžaduje EXTRA CRISP veko. Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /9
Nasekajte petržlenovú vňať.
Krok 3 /9
Mleté mäso zmiešajte s petržlenovou vňaťou, horčicou a mletou paprikou. Dochuťte soľou a korením.
Krok 4 /9
Náplň rozdeľte na 2, 4 alebo 6 častí v závislosti od počtu vajec. Každý kus zarovnajte medzi 2 vrstvy potravinovej fólie.
Krok 5 /9
Vajíčka vložte do parného košíka a vložte do nádoby s 200 ml vody.
Krok 6 /9
Varenie pod tlakom: 2 minúty
Krok 7 /9
Vychladnuté vajcia odložte bokom. Každé vajce potrite náplňou.
Krok 8 /9
Vajíčka obaľujte v tomto poradí: múka, vajcia, strúhanka. Umiestnite ich do prázdnej misky vymastenej olejom.
Krok 9 /9
Vypnite varnú dosku Cookeo a nasaďte pokrievku Extra Crisp. Spustite režim 2 na 15 minút a v polovici varenia vajcia otočte.