Škoricové slimáky
- Celkový čas 2 h 15 min
- 25 min
Príprava - 20 min
Varenie - 1 h 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
12 diely
35 g Droždie
15 g Cukor
8 g Vanilkový cukor
30 cl Mlieko
480 g Hladká múka
75 g Maslo
5 g Soľ
100 g Čerstvý krémový syr
30 g Maslo
100 g Práškový cukor
50 g Maslo
80 g Cukor
10 g Škorica
Príslušenstvo
Hák na cesto Flex metla
Príprava
Krok 1 /12
Do misy prístroja vložte droždie, cukor, vanilkový cukor, vlejte vlažné mlieko a stlačte "Štart".
Krok 2 /12
K zmesi pridajte múku, kúsky mäkkého masla a soľ a stlačte "Štart".
Krok 3 /12
Nechajte kysnúť aspoň 1 hodinu, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Krok 4 /12
Na náplň rozpustite v hrnci maslo a zmiešajte ho s cukrom a škoricou podľa chuti.
Krok 5 /12
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche na obdĺžnik o veľkosti cca 35 na 50 cm.
Krok 6 /12
Cesto potrite rozpusteným maslom.
Krok 7 /12
Zrolujte od dlhšej strany do rolády a nakrájajte na 12 plátkov.
Krok 8 /12
Škoricové slimáky dajte na plech a nechajte ešte 30 minút kysnúť.
Krok 9 /12
Medzitým si predhrejte rúru na 180 stupňov.
Krok 10 /12
Pečte cca 20 minút.
Krok 11 /12
Akonáhle sú v rúre, pripravte si polevu. V samostatnej miske zmiešajte čerstvý krémový syr, zmäknuté maslo a práškový cukor.
Krok 12 /12
Vyberte škoricové slimáky z rúry a potom ich ihneď potrite polevou.