Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Šunkové krokety

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 58 min
  • Príprava
    40 min
  • Varenie
    18 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

4 os.

  • 80 g Španielska šunka (Serrano)

  • 40 g Španielsky syr (Queso manchego)

  • 35 g Maslo

  • 45 g Múka

  • 20 cl Mlieko

  • 0.5 čl Mletá paprika

  • čierne korenie

  • 2 Celé vajcia

  • 1 pl Chuťovo neutrálny olej

  • 150 g Múka

  • 150 g Strúhanka

Príprava

Krok 1 /8

Papriku a syr nakrájajte na malé kocky. Odložte do chladničky.

  • 80g Španielska šunka (Serrano)
  • 40g Španielsky syr (Queso manchego)

Krok 2 /8

V hrnci na slabom ohni rozpustite maslo. Pridajte múku a dobre premiešajte. Pridajte polovicu mlieka a priveďte ho do varu, aby zmes zhustla. Pridajte zvyšnú polovicu a opäť priveďte do varu. Vznikne hustá bešamelová omáčka bez hrudiek. Odstavte z ohňa a pridajte šunku, syr, papriku a korenie. Dobre premiešajte a nechajte úplne vychladnúť v chladničke.

  • 35g Maslo
  • 45g Múka
  • 20cl Mlieko
  • 0.5čl Mletá paprika
  • čierne korenie

Krok 3 /8

Pripravte si krokety na tvarovanie. Keď bešamelová omáčka vychladne, naberte približne 50 g (množstvo zodpovedajúce vrchovatej polievkovej lyžici). V dlaniach vytvarujte guľôčku a potom ju rolovaním sploštite, aby mala tvar valca. Všetky krokety si pripravte ešte pred prípravou strúhanky. Odložte ich na chladné miesto.

Krok 4 /8

Pripravte si strúhanku. Do prvej nádoby nasypte múku. V druhej nádobe rozšľahajte vajcia s olejom a nakoniec do tretej nádoby nasypte strúhanku.

  • 2 Celé vajcia
  • 1pl Chuťovo neutrálny olej
  • 150g Múka
  • 150g Strúhanka

Krok 5 /8

Vložte kroketu do múky, aby sa dobre obalila. Zľahka poklepte, aby ste odstránili prebytočnú múku. Ponorte do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Takto pripravte všetky krokety. Rovnakým spôsobom vytvorte druhú vrstvu strúhanky.

Krok 6 /8

Krokety vložte do spotrebiča vybaveného plechom. Začnite piecť.

Krok 7 /8

Čas pečenia upravte podľa veľkosti krokiet. Po uvarení by mali byť chrumkavé, ale nemali by prasknúť.

Krok 8 /8

Konzumujte ihneď, kým sú horúce.