Šunkové krokety
- Celkový čas 1 h 58 min
- 40 min
Príprava - 18 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
80 g Španielska šunka (Serrano)
40 g Španielsky syr (Queso manchego)
35 g Maslo
45 g Múka
20 cl Mlieko
0.5 čl Mletá paprika
čierne korenie
2 Celé vajcia
1 pl Chuťovo neutrálny olej
150 g Múka
150 g Strúhanka
Príprava
Krok 1 /8
Papriku a syr nakrájajte na malé kocky. Odložte do chladničky.
Krok 2 /8
V hrnci na slabom ohni rozpustite maslo. Pridajte múku a dobre premiešajte. Pridajte polovicu mlieka a priveďte ho do varu, aby zmes zhustla. Pridajte zvyšnú polovicu a opäť priveďte do varu. Vznikne hustá bešamelová omáčka bez hrudiek. Odstavte z ohňa a pridajte šunku, syr, papriku a korenie. Dobre premiešajte a nechajte úplne vychladnúť v chladničke.
Krok 3 /8
Pripravte si krokety na tvarovanie. Keď bešamelová omáčka vychladne, naberte približne 50 g (množstvo zodpovedajúce vrchovatej polievkovej lyžici). V dlaniach vytvarujte guľôčku a potom ju rolovaním sploštite, aby mala tvar valca. Všetky krokety si pripravte ešte pred prípravou strúhanky. Odložte ich na chladné miesto.
Krok 4 /8
Pripravte si strúhanku. Do prvej nádoby nasypte múku. V druhej nádobe rozšľahajte vajcia s olejom a nakoniec do tretej nádoby nasypte strúhanku.
Krok 5 /8
Vložte kroketu do múky, aby sa dobre obalila. Zľahka poklepte, aby ste odstránili prebytočnú múku. Ponorte do rozšľahaných vajec a potom do strúhanky. Takto pripravte všetky krokety. Rovnakým spôsobom vytvorte druhú vrstvu strúhanky.
Krok 6 /8
Krokety vložte do spotrebiča vybaveného plechom. Začnite piecť.
Krok 7 /8
Čas pečenia upravte podľa veľkosti krokiet. Po uvarení by mali byť chrumkavé, ale nemali by prasknúť.
Krok 8 /8
Konzumujte ihneď, kým sú horúce.