Švábsky cibuľový koláč
Tefal
Recept od Tefal

Švábsky cibuľový koláč

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 15 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    45 min
  • Chladenie
    2 h

Suroviny

8 os.

  • 25 g Čerstvé droždie

  • 5 cl Mlieko

  • 50 g Hladká múka

  • 15 cl Mlieko

  • 275 g Hladká múka

  • 5 g Cukor

  • 5 g Soľ

  • 65 g Maslo

  • 650 g Cibuľa

  • 65 g Maslo

  • 10 g Hladká múka

  • 3 Vajcia

  • 15 cl Smotana

  • 7.5 g Soľ

  • 100 g Slanina nakrájaná na kocky

  • 30 g Maslo

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /11

Najskôr pripravte polotovar cesta, zmiešajte v mise prístroja droždie, teplé mlieko, cukor a múku a stlačte "Štart". Polotovar by mal mať hustú konzistenciu.

  • 25g Čerstvé droždie
  • 5cl Mlieko
  • 50g Hladká múka
  • 5g Cukor
  • Hák na cesto

Krok 2 /11

Prikryte a nechajte na teplom mieste asi 30 minút, kým sa objem nezdvojnásobí.

  • 25g Čerstvé droždie
  • 5cl Mlieko
  • 50g Hladká múka
  • 5g Cukor

Krok 3 /11

Do misy prístroja s predchádzajúcou zmesou pridajte múku, mlieko a soľ a stlačte "Štart".

  • 15cl Mlieko
  • 275g Hladká múka
  • 5g Soľ
  • Hák na cesto

Krok 4 /11

Nakoniec pridajte zmäknuté maslo a stlačte "Štart".

  • 65g Maslo
  • Hák na cesto

Krok 5 /11

Cesto/misu ihneď zakryte potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

Krok 6 /11

Formu na pečenie vymažte tukom a vložte do nej cesto.

Krok 7 /11

Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky a orestujte na masle v panvici do sklovata. Potom vmiešajte múku.

  • 650g Cibuľa
  • 65g Maslo
  • 10g Hladká múka

Krok 8 /11

Do umytej misy stroja pridajte vajcia so smotanou a stlačte "Štart". Dochuťte soľou a rozotrite na cesto.

  • 3 Vajcia
  • 15cl Smotana
  • 7.5g Soľ
  • Flex metla

Krok 9 /11

Pridajte na vrch orestovanú cibuľu a slaninu a ozdobte vločkami masla.

  • 100g Slanina nakrájaná na kocky
  • 30g Maslo

Krok 10 /11

Predhrejte rúru na 200 stupňov horný/spodný ohrev.

Krok 11 /11

Koláč pečte asi 35-45 minút.