Švábsky cibuľový koláč
- Celkový čas 3 h 15 min
- 30 min
Príprava - 45 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
8 os.
25 g Čerstvé droždie
5 cl Mlieko
50 g Hladká múka
15 cl Mlieko
275 g Hladká múka
5 g Cukor
5 g Soľ
65 g Maslo
650 g Cibuľa
65 g Maslo
10 g Hladká múka
3 Vajcia
15 cl Smotana
7.5 g Soľ
100 g Slanina nakrájaná na kocky
30 g Maslo
Príslušenstvo
Flex metla Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /11
Najskôr pripravte polotovar cesta, zmiešajte v mise prístroja droždie, teplé mlieko, cukor a múku a stlačte "Štart". Polotovar by mal mať hustú konzistenciu.
Krok 2 /11
Prikryte a nechajte na teplom mieste asi 30 minút, kým sa objem nezdvojnásobí.
Krok 3 /11
Do misy prístroja s predchádzajúcou zmesou pridajte múku, mlieko a soľ a stlačte "Štart".
Krok 4 /11
Nakoniec pridajte zmäknuté maslo a stlačte "Štart".
Krok 5 /11
Cesto/misu ihneď zakryte potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
Krok 6 /11
Formu na pečenie vymažte tukom a vložte do nej cesto.
Krok 7 /11
Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky a orestujte na masle v panvici do sklovata. Potom vmiešajte múku.
Krok 8 /11
Do umytej misy stroja pridajte vajcia so smotanou a stlačte "Štart". Dochuťte soľou a rozotrite na cesto.
Krok 9 /11
Pridajte na vrch orestovanú cibuľu a slaninu a ozdobte vločkami masla.
Krok 10 /11
Predhrejte rúru na 200 stupňov horný/spodný ohrev.
Krok 11 /11
Koláč pečte asi 35-45 minút.