Šošovicovo-karfiolový dhal
- Celkový čas 15 min
- 10 minPríprava 
- 5 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
2 os.
- 300 g Umytý a na malé kúsky nakrájaný karfiol 
- 150 g Varená šošovica 
- 150 ml Kokosové mlieko 
- 1 strúč. Ošúpané nakrájané strúčky cesnaku 
- 0.5 Ošúpaná a na jemno nakrájaná cibuľa 
- 1.5 čl Indická zmes korenia 
- 2 štip. Sladká paprika (voliteľné) 
- 1 pl Olivový olej 
- Soľ, korenie 
- 1 pl Čerstvý umytý a nakrájaný koriander 
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
Do hrnca nalejeme olej.
Krok 3 /6
Pridáme cibuľu a cesnak Varíme, občasne premiešame, až kým sa zľahka nesfarbia.
Krok 4 /6
Pridáme koreniny. Zmiešame. Pridáme karfiol, šošovicu, kokosové mlieko, soľ a korenie.
Krok 5 /6
Varenie pod tlakom.
Krok 6 /6
Pridáme nasekaný koriander a podávame.

