Špičkové čokoládové brownies
- Celkový čas 39 min
- 10 min
Príprava - 14 min
Varenie - 15 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
120 g Horká čokoláda na varenie
120 g Osolené maslo
3 Vajcia
100 g Hnedý práškový cukor
1 čl Vanilkový extrakt
110 g Múka na pečivo
1 pl Kakao
50 g Nasekané vlašské orechy
50 g Kúsky čokolády
20 g Vlašské orechy
4 kopček Zmrzlina z madagaskarskej vanilky
Karamelová omáčka
Príprava
Krok 1 /6
Rúru predhrejte na 190 °C.
Krok 2 /6
Formu na pečenie s priemerom 24 cm vyložte papierom na pečenie. Môžete ju tiež potrieť maslom alebo olejom v spreji.
Krok 3 /6
Pripravte si cesto na brownies. Čokoládu a kúsky masla vložte do misky. Pripravte si vodný kúpeľ. Do hrnca dajte trochu vody a priveďte ju do varu. Misku vložte do hrnca s vypnutým plameňom. Keď sa čokoláda a maslo začnú rozpúšťať, pravidelne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nebude hladká.
Krok 4 /6
Vajíčka, vanilkový extrakt a cukor dajte do samostatnej misky. Šľahajte 2 minúty do hladka. Pridajte zmes čokolády a masla a šľahajte ďalšiu 1 minútu. Brownies tak získajú popraskaný povrch. Pomocou stierky pridávajte múku a kakao, kým sa do cesta nezapracujú posledné kúsky múky. Pridajte kúsky vlašských orechov a jemne premiešajte.
Krok 5 /6
Vložte do rúry a odstráňte rukoväť Ingenio. Pečte 14 minút.
Krok 6 /6
Vyberte z rúry a nechajte 15 minút odpočívať, aby sa pečenie dokončilo. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou.