Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Chrumkavé obaľované krevety v sladkokyslej omáčke

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 23 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    8 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 500 g Krevety

  • 100 g Panko alebo klasická strúhanka

  • 2 Vajcia

  • 1 čl Kari korenie

  • 75 g Múka

  • Soľ a korenie

  • Olej

  • 3 pl Kečup

  • 2 pl Jablčný ocot

  • 1 pl Sójová omáčka

  • 2 pl Hnedý cukor

  • 1 pl Kukuričná múka

  • 1 strúč. Cesnak

  • 1 ks Čerstvý zázvor

  • 10 cl Voda

Príprava

Krok 1 /5

Pripravíme si tri taniere na obaľovanie kreviet: jeden s múkou, jeden s rozšľahanými vajcami a kari korením a jeden so strúhankou. Múku a strúhanku ochutíme soľou a korením. Každú krevetu ponoríme do múky, potom do rozšľahaného vajíčka a nakoniec do strúhanky, aby sa každá kreveta dôkladne obalila.

  • 500g Krevety
  • 100g Panko alebo klasická strúhanka
  • 2 Vajcia
  • 1čl Kari korenie
  • 75g Múka
  • Soľ a korenie

Krok 2 /5

Obaľované krevety poukladáme na gril. Krevety môžeme zľahka postriekať olejom, aby boli chrumkavejšie.

  • Olej

Krok 3 /5

Krevety dáme do spotrebiča a pečieme dozlatista a dochrumkava.

Krok 4 /5

Kým sa krevety pečú, pripravíme si sladkokyslú omáčku. V malej rajnici si zmiešame kečup, jablčný ocot, sójovú omáčku, hnedý cukor, cesnak, zázvor a vodu. Privedieme do varu. Pridáme kukuričnú múku rozpustenú v troche vody a stále miešame, až kým omáčka nezhustne. Udržujeme teplé.

  • 3pl Kečup
  • 2pl Jablčný ocot
  • 1pl Sójová omáčka
  • 2pl Hnedý cukor
  • 1pl Kukuričná múka
  • 1strúč. Cesnak
  • 1ks Čerstvý zázvor
  • 10cl Voda

Krok 5 /5

Otvoríme rukoväť oboma rukami a opatrne vyberieme krevety zo spotrebiča. Podávame so sladkokyslou omáčkou. Dobrú chuť!