Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Trojvrstvová zeleninová terina

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 7 h 5 min
  • Príprava
    5 min
  • Varenie
    25 min
  • Chladenie
    6 h 35 min

Suroviny

6 os.

  • 300 g Karfiol

  • 6 list Želatína

  • 40 cl Smotana na varenie

  • 50 g Strúhaný parmezán

  • 1 štip. Soľ

  • 1 štip. Korenie

  • 450 g Mrkva

  • 1 Cibuľa

  • 2 pl Olivový olej

  • 2 pl Ružové korenie

  • 400 g Listy baby špenátu

  • 2 pl Olivový olej

  • 3 strúč. Cesnak

  • 1 Bio citrón

Príslušenstvo

  • Parný kôš
    Parný kôš

Príprava

Krok 1 /8

Odstráňte listy a stopku z karfiolu, hlavičku nakrájajte na malé ružičky a umyte.

Krok 2 /8

Do misy mixéra pridajte 50 cl vody. Vložte ružičky karfiolu do parného košíka a umiestnite ho do mixéra. Zatvorte veko. Stlačte a podržte tlačidlo programu Parenie na 2 sekundy, kým ikona nezačne svietiť nažlto. Pomocou tlačidiel + a - nastavte čas na 25 minút. Stlačte Štart/Stop na mixovanie. Po uplynutí času sa mixér automaticky zastaví a pípne 5-krát. Uvarený karfiol odložte bokom.

Krok 3 /8

Listy želatíny namočte na 5 minút do studenej vody.

Krok 4 /8

V kastróli priveďte smotanu na varenie k varu a pridajte predtým zmäknutú a vyžmýkanú želatínu.

Krok 5 /8

Do mixéra nalejte 10 cl tejto zmesi. Pridajte uvarený, scedený karfiol a syr parmezán. Dochutíme soľou a korením. Vyberte program MIEŠAŤ, nastavte rýchlosť na 8 a potvrďte stlačením Štart/Stop. Nastavte časovač na 1 minútu, potom stlačte Štart/Stop na mixovanie. Zmes preložte do tortovej formy. Zmrazte na 15 minút.

Krok 6 /8

Na druhú vrstvu: umyte, ošúpte a nakrájajte mrkvu. Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a poduste mrkvu s cibuľou. Zakryte a na miernom ohni varte, kým mrkva nezmäkne, približne 20-25 minút. Pridajte ružové korenie a 15 cl smotanovo-želatínovej zmesi. Dochutíme soľou a korením a odstavíme z ohňa. Nechajte vychladnúť. Prelejte do tortovej formy a zmrazte na 15 minút.

Krok 7 /8

Na poslednú vrstvu: umyte špenát, ošúpte a nakrájajte cesnak. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a osmažte špenát a cesnak. Keď je špenát zvädnutý a cesnak voňavý, pridajte kôru z citrónu, dochuťte podľa chuti a odstavte z ohňa. Nechajte vychladnúť. Prelejte do tortovej formy a dajte do chladničky na 6 hodín.

Krok 8 /8

Terinu vyberte z formy a ozdobte podľa želania. Podávajte chladené.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
12 h 24 min

Chrumkavá zeleninová terina

Hodnotenie 1 hviezdičiek (priemer)

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Chrumkavá zeleninová terina