Trojvrstvová zeleninová terina
- Celkový čas 7 h 5 min
- 5 min
Príprava - 25 min
Varenie - 6 h 35 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
6 os.
300 g Karfiol
6 list Želatína
40 cl Smotana na varenie
50 g Strúhaný parmezán
1 štip. Soľ
1 štip. Korenie
450 g Mrkva
1 Cibuľa
2 pl Olivový olej
2 pl Ružové korenie
400 g Listy baby špenátu
2 pl Olivový olej
3 strúč. Cesnak
1 Bio citrón
Príslušenstvo
Parný kôš
Príprava
Krok 1 /8
Odstráňte listy a stopku z karfiolu, hlavičku nakrájajte na malé ružičky a umyte.
Krok 2 /8
Do misy mixéra pridajte 50 cl vody. Vložte ružičky karfiolu do parného košíka a umiestnite ho do mixéra. Zatvorte veko. Stlačte a podržte tlačidlo programu Parenie na 2 sekundy, kým ikona nezačne svietiť nažlto. Pomocou tlačidiel + a - nastavte čas na 25 minút. Stlačte Štart/Stop na mixovanie. Po uplynutí času sa mixér automaticky zastaví a pípne 5-krát. Uvarený karfiol odložte bokom.
Krok 3 /8
Listy želatíny namočte na 5 minút do studenej vody.
Krok 4 /8
V kastróli priveďte smotanu na varenie k varu a pridajte predtým zmäknutú a vyžmýkanú želatínu.
Krok 5 /8
Do mixéra nalejte 10 cl tejto zmesi. Pridajte uvarený, scedený karfiol a syr parmezán. Dochutíme soľou a korením. Vyberte program MIEŠAŤ, nastavte rýchlosť na 8 a potvrďte stlačením Štart/Stop. Nastavte časovač na 1 minútu, potom stlačte Štart/Stop na mixovanie. Zmes preložte do tortovej formy. Zmrazte na 15 minút.
Krok 6 /8
Na druhú vrstvu: umyte, ošúpte a nakrájajte mrkvu. Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a poduste mrkvu s cibuľou. Zakryte a na miernom ohni varte, kým mrkva nezmäkne, približne 20-25 minút. Pridajte ružové korenie a 15 cl smotanovo-želatínovej zmesi. Dochutíme soľou a korením a odstavíme z ohňa. Nechajte vychladnúť. Prelejte do tortovej formy a zmrazte na 15 minút.
Krok 7 /8
Na poslednú vrstvu: umyte špenát, ošúpte a nakrájajte cesnak. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a osmažte špenát a cesnak. Keď je špenát zvädnutý a cesnak voňavý, pridajte kôru z citrónu, dochuťte podľa chuti a odstavte z ohňa. Nechajte vychladnúť. Prelejte do tortovej formy a dajte do chladničky na 6 hodín.
Krok 8 /8
Terinu vyberte z formy a ozdobte podľa želania. Podávajte chladené.