Bao burger
- Celkový čas 2 h 28 min
- 40 min
Príprava - 18 min
Varenie - 1 h 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
8 os.
1 kg Múka
50 cl Teplá voda
60 g Cukor
12 g Čerstvé pekárske droždie
10 g Prášok do pečiva
2 pl Neutrálny olej
1.5 čl Soľ
8 Burgery
1 tyč. Citrónová tráva
1 fľaša Ustricová omáčka
2 pl Neutrálny olej
2 čl Zmes korenia satay
50 cl Smotana na varenie
300 g Čedar
50 g Surové arašidy
Trochu osmaženej cibule
0.25 Surová červená kapusta, najemno nasekaná
1 Šalát
Japonská jarná cibuľka
Majonéza
Príslušenstvo
Základná grilovacia doska 2x stojan na sušenie
Príprava
Krok 1 /12
Nalejeme teplú vodu a droždie do malej misky. Necháme rozpustiť a premiešame. Do misy vsypeme múku, cukor, prášok do pečiva a olej. Premiešame a potom pridáme rozpustené droždie. Premiešame a pridáme soľ.
Krok 2 /12
Cesto hnetieme na pomúčenej ploche 10 minút, kým nezmäkne. Prípadne môžeme na miesenie cesta použiť robot.
Krok 3 /12
Cesto vložíme späť do misy, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Misu môžeme tiež vložiť do rúry na 40 °C.
Krok 4 /12
Vo veľkom pekáči zmiešame ustricovú omáčku, citrónovú trávu nakrájanú na malé kúsky, zmes korenia satay a olej. Premiešame. Vložíme burgerové placky do marinády a obrátime, aby sa obalili. Necháme oddýchnuť v chladničke.
Krok 5 /12
Medzitým si nakrájame nadrobno jarnú cibuľku, arašidy a červenú kapustu a natrháme veľké listy šalátu. Nalejeme smotanu do malej rajnice a pridáme čedar. Odložíme nabok.
Krok 6 /12
Akonáhle cesto úplne vykysne, položíme ho späť na ľahko pomúčenú plochu. Cesto pevne vyrovnáme tak, že ho niekoľkokrát pretiahneme a preložíme, aby sa vzduch dostal von. Vytvarujeme guľu a rozdelíme ju na 8 guliek. Vystrihneme 10 cm štvorce z papiera na pečenie. Guľôčky cesta položíme na štvorčeky, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C.
Krok 7 /12
Guľôčky cesta so štvorčekmi z papiera na pečenie vložíme do fritézy Easy Fry na štandardnom plechu a spustíme program PARA na 15 minút. Odložíme nabok.
Krok 8 /12
Umiestníme grilovaciu dosku do fritézy Easy Fry. Vložíme placky na gril a spustíme program GRIL na 3 minúty alebo dlhšie podľa toho, ako ich máme radi.
Krok 9 /12
Medzitým zahrejeme smotanu a syr čedar a vyšľaháme dohladka.
Krok 10 /12
Bao žemle rozrežeme po šírke na polovicu.
Krok 11 /12
Z každej strany potrieme majonézou. Na každú žemľu položíme veľký list šalátu. Navrch položíme grilované hamburgery. Na hamburgery rozotrieme veľkú lyžicu rozpusteného syra čedar. Prisypeme nasekané arašidy, nakrájanú červenú kapustu a osmaženú cibuľku. Pridáme lyžicu majonézy a posypeme jarnou cibuľkou. Navrch položíme druhý kúsok bao žemle.
Krok 12 /12
Okamžite podávame.