Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bao burger

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 28 min
  • Príprava
    40 min
  • Varenie
    18 min
  • Chladenie
    1 h 30 min

Suroviny

8 os.

  • 1 kg Múka

  • 50 cl Teplá voda

  • 60 g Cukor

  • 12 g Čerstvé pekárske droždie

  • 10 g Prášok do pečiva

  • 2 pl Neutrálny olej

  • 1.5 čl Soľ

  • 8 Burgery

  • 1 tyč. Citrónová tráva

  • 1 fľaša Ustricová omáčka

  • 2 pl Neutrálny olej

  • 2 čl Zmes korenia satay

  • 50 cl Smotana na varenie

  • 300 g Čedar

  • 50 g Surové arašidy

  • Trochu osmaženej cibule

  • 0.25 Surová červená kapusta, najemno nasekaná

  • 1 Šalát

  • Japonská jarná cibuľka

  • Majonéza

Príslušenstvo

  • Grilovacia mriežka
    Grilovacia mriežka
  • 2 mriežky
    2 mriežky

Príprava

Krok 1 /12

Nalejeme teplú vodu a droždie do malej misky. Necháme rozpustiť a premiešame. Do misy vsypeme múku, cukor, prášok do pečiva a olej. Premiešame a potom pridáme rozpustené droždie. Premiešame a pridáme soľ.

  • 1kg Múka
  • 50cl Teplá voda
  • 60g Cukor
  • 12g Čerstvé pekárske droždie
  • 10g Prášok do pečiva
  • 2pl Neutrálny olej
  • 1.5čl Soľ

Krok 2 /12

Cesto hnetieme na pomúčenej ploche 10 minút, kým nezmäkne. Prípadne môžeme na miesenie cesta použiť robot.

Krok 3 /12

Cesto vložíme späť do misy, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Misu môžeme tiež vložiť do rúry na 40 °C.

Krok 4 /12

Vo veľkom pekáči zmiešame ustricovú omáčku, citrónovú trávu nakrájanú na malé kúsky, zmes korenia satay a olej. Premiešame. Vložíme burgerové placky do marinády a obrátime, aby sa obalili. Necháme oddýchnuť v chladničke.

  • 8 Burgery
  • 1tyč. Citrónová tráva
  • 1fľaša Ustricová omáčka
  • 2pl Neutrálny olej
  • 2čl Zmes korenia satay

Krok 5 /12

Medzitým si nakrájame nadrobno jarnú cibuľku, arašidy a červenú kapustu a natrháme veľké listy šalátu. Nalejeme smotanu do malej rajnice a pridáme čedar. Odložíme nabok.

  • 50cl Smotana na varenie
  • 300g Čedar
  • 50g Surové arašidy
  • 0.25 Surová červená kapusta, najemno nasekaná
  • 1 Šalát
  • Japonská jarná cibuľka

Krok 6 /12

Akonáhle cesto úplne vykysne, položíme ho späť na ľahko pomúčenú plochu. Cesto pevne vyrovnáme tak, že ho niekoľkokrát pretiahneme a preložíme, aby sa vzduch dostal von. Vytvarujeme guľu a rozdelíme ju na 8 guliek. Vystrihneme 10 cm štvorce z papiera na pečenie. Guľôčky cesta položíme na štvorčeky, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C.

Krok 7 /12

Guľôčky cesta so štvorčekmi z papiera na pečenie vložíme do fritézy Easy Fry na štandardnom plechu a spustíme program PARA na 15 minút. Odložíme nabok.

Krok 8 /12

Umiestníme grilovaciu dosku do fritézy Easy Fry. Vložíme placky na gril a spustíme program GRIL na 3 minúty alebo dlhšie podľa toho, ako ich máme radi.

  • 8 Burgery

Krok 9 /12

Medzitým zahrejeme smotanu a syr čedar a vyšľaháme dohladka.

  • 50cl Smotana na varenie
  • 300g Čedar

Krok 10 /12

Bao žemle rozrežeme po šírke na polovicu.

Krok 11 /12

Z každej strany potrieme majonézou. Na každú žemľu položíme veľký list šalátu. Navrch položíme grilované hamburgery. Na hamburgery rozotrieme veľkú lyžicu rozpusteného syra čedar. Prisypeme nasekané arašidy, nakrájanú červenú kapustu a osmaženú cibuľku. Pridáme lyžicu majonézy a posypeme jarnou cibuľkou. Navrch položíme druhý kúsok bao žemle.

  • 8 Burgery
  • 300g Čedar
  • 50g Surové arašidy
  • Trochu osmaženej cibule
  • 0.25 Surová červená kapusta, najemno nasekaná
  • 1 Šalát
  • Japonská jarná cibuľka
  • Majonéza

Krok 12 /12

Okamžite podávame.