Baskické kura
- Celkový čas 28 min
- 15 min
Príprava - 13 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
2 Kuracie stehná (oddelené horné a dolné stehno)
1 pl Olivový olej
250 g Červená, zelená a žltá paprika nakrájaná na tenké plátky
150 g Paradajkový pretlak
70 ml Biele víno
50 ml Voda
0.25 Cibuľa nasekaná na jemno
1 strúč. Nasekaný cesnak
1 pl Múka
Soľ, korenie, chilli Espelette
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Nakrájajte papriky: červenú, zelenú a žltú.
Krok 3 /8
Nakrájajte cibuľu.
Krok 4 /8
Hornú časť stehna pri kosti narežte. Kuracie kúsky jemne obaľte v múke. Do nádoby nalejte olej.
Krok 5 /8
Kura opečte do hneda. Vyberte. Pridajte cibuľu, potom víno. Pomiešajte.
Krok 6 /8
Pridajte zvyšné ingrediencie. Kúsky kuraťa dajte späť do nádoby.
Krok 7 /8
Doba varenia: 13 minút
Krok 8 /8
Servírujte.