Baskické kura
Tefal
Recept od Tefal

Baskické kura

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 28 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    13 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 2 Kuracie stehná (oddelené horné a dolné stehno)

  • 1 pl Olivový olej

  • 250 g Červená, zelená a žltá paprika nakrájaná na tenké plátky

  • 150 g Paradajkový pretlak

  • 7 cl Biele víno

  • 5 cl Voda

  • 0.25 Cibuľa nasekaná na jemno

  • 1 strúč. Nasekaný cesnak

  • 1 pl Múka

  • Soľ, korenie, chilli Espelette

Príprava

Krok 1 /8

Pripravte si ingrediencie.

Krok 2 /8

Nakrájajte papriky: červenú, zelenú a žltú.

Krok 3 /8

Nakrájajte cibuľu.

Krok 4 /8

Hornú časť stehna pri kosti narežte. Kuracie kúsky jemne obaľte v múke. Do nádoby nalejte olej.

Krok 5 /8

Kura opečte do hneda. Vyberte. Pridajte cibuľu, potom víno. Pomiešajte.

Krok 6 /8

Pridajte zvyšné ingrediencie. Kúsky kuraťa dajte späť do nádoby.

Krok 7 /8

Doba varenia: 13 minút

Krok 8 /8

Servírujte.