Bezlepkové cookies s čokoládovými lupienkami a vločkami
- Celkový čas 24 min
- 10 min
Príprava - 14 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
90 g Javorový sirup
180 g Mandľové maslo
45 g Trstinový cukor
75 g Mleté mandle, preosiate
120 g Bezlepkové vločky
13 g Soľ
10 cl Nesladené mandľové mlieko
3 čl Vanilkový extrakt
60 g Čokoládové lupienky bez laktózy
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /4
Vo veľkej mise spolu zmiešame javorový sirup a mandľové maslo. Pridáme cukor, mandľovú múku, vločky a soľ. Ďalej pridáme mandľové mlieko a vanilkový extrakt. Miešame do úplného zapracovania všetkých surovín a potom pridáme čokoládové lupienky.
Krok 2 /4
Vyložíme grilovaciu dosku papierom na pečenie a dáme ju do nádoby na varenie.
Krok 3 /4
Rozdelíme cesto na 6 častí a z každej časti vytvarujeme guľku. Jemne ich sploštíme rukou a vytvoríme kolieska s hrúbkou jeden centimeter. Dáme 3 z nich do nádoby na varenie tak, aby sa navzájom nedotýkali.
Krok 4 /4
Nastavíme program FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM na 7 minút, kým nebudú sušienky dozlata. Po upečení vyberieme papier na pečenie so sušienkami navrchu a presunieme ich na drôtený rošt. Proces opakujeme so zvyšnými 3 kolieskami. Pred konzumáciou necháme vychladnúť aspoň na 5 minút.