Biely chlieb
- Celkový čas 3 h 20 min
- 40 min
Príprava - 25 min
Varenie - 2 h 15 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
34 cl Voda
20 g Čerstvé pekárske droždie
500 g Hladká múka
10 g Soľ
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /8
V samostatnej miske rozpustite droždie vo vode po dobu 10 minút.
Krok 2 /8
Pridajte múku a soľ do misy přístroja.
Krok 3 /8
Stlačte tlačidlo "Štart" a počas programu postupne pridávajte zmes vody a droždia.
Krok 4 /8
Cesto ihneď prikryte utierkou a nechajte 45 minút odpočívať na teplom mieste.
Krok 5 /8
Položte cesto na pomúčený povrch. Rukou ho sploštite do štvorcového tvaru. Prehnite rohy smerom k stredu a znovu vyrovnajte. Opakujte preklad druhýkrát. Vytvarujte oválny bochník a položte ho na plech. Povrch cesta zľahka navlhčite a prikryte vlhkou utierkou. Nechajte opäť 90 minút odpočívať na teplom mieste.
Krok 6 /8
Predhrejte rúru na 230 stupňov.
Krok 7 /8
Povrch chleba znova navlhčite štetcom s vodou. Niekoľkokrát narežte povrch nožom. Chleba pečte 25 minút pri 230 stupňoch.
Krok 8 /8
Pred konzumáciou nechajte vychladnúť na mriežke.