Broskyňovo-mandľový clafoutis
- Celkový čas 18 min
- 10 minPríprava 
- 8 minVarenie 
- 0 minChladenie 
Suroviny
6 os.
- 6 Ošúpané a na 8 častí nakrájané polovice broskyne 
- 3 Vajcia 
- 180 ml Mlieko 
- 75 g Cukor 
- 120 g Mleté mandle 
- 3 čl Horký mandľový extrakt (voliteľné) 
- Práškový cukor na ozdobenie 
- Opražené mandľové vločky na ozdobenie 
- 840 mg Vymastené zapekacie misky 
- 1 Kruh papiera na pečenie, ktorý bude pasovať na panvicu 
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme si všetky suroviny.
Krok 2 /5
Zmiešame vajcia, mlieko, cukor, mleté mandle a mandľový extrakt. Rozdelíme do zapekacích misiek.
Krok 3 /5
Pridáme ovocie. Prikryjeme papierom na pečenie. Vložíme do hrnca vystlaného papierom. Dno hrnca zalejeme 200 ml vody.
Krok 4 /5
Varenie pod tlakom.
Krok 5 /5
Necháme vychladnúť. Podávame posypané práškovým cukrom a mandľovými vločkami.

