Broskyňovo-mandľový clafoutis
Tefal
Recept od Tefal

Broskyňovo-mandľový clafoutis

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 18 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    8 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 6 Ošúpané a na 8 častí nakrájané polovice broskyne

  • 3 Vajcia

  • 180 ml Mlieko

  • 75 g Cukor

  • 120 g Mleté mandle

  • 3 čl Horký mandľový extrakt (voliteľné)

  • Práškový cukor na ozdobenie

  • Opražené mandľové vločky na ozdobenie

  • 840 mg Vymastené zapekacie misky

  • 1 Kruh papiera na pečenie, ktorý bude pasovať na panvicu

Príprava

Krok 1 /5

Pripravíme si všetky suroviny.

  • 6 Ošúpané a na 8 častí nakrájané polovice broskyne
  • 3 Vajcia
  • 180ml Mlieko
  • 75g Cukor
  • 120g Mleté mandle
  • 3čl Horký mandľový extrakt (voliteľné)
  • Práškový cukor na ozdobenie
  • Opražené mandľové vločky na ozdobenie
  • 840mg Vymastené zapekacie misky
  • 1 Kruh papiera na pečenie, ktorý bude pasovať na panvicu

Krok 2 /5

Zmiešame vajcia, mlieko, cukor, mandle a mandľový extrakt. Rozdelíme do zapekacích misiek.

  • 3 Vajcia
  • 180ml Mlieko
  • 75g Cukor
  • 120g Mleté mandle
  • 3čl Horký mandľový extrakt (voliteľné)

Krok 3 /5

Pridáme ovocie. Prikryjeme papierom na pečenie. Vložíme do hrnca vystlaného papierom. Dno hrnca zalejeme 200 ml vody.

  • 6 Ošúpané a na 8 častí nakrájané polovice broskyne

Krok 4 /5

Varenie pod tlakom.

Krok 5 /5

Necháme vychladnúť. Podávame posypané práškovým cukrom alebo mandľovými vločkami.

  • Práškový cukor na ozdobenie
  • Opražené mandľové vločky na ozdobenie