Broskyňovo-mandľový clafoutis
- Celkový čas 18 min
- 10 min
Príprava - 8 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
6 os.
6 Ošúpané a na 8 častí nakrájané polovice broskyne
3 Vajcia
180 ml Mlieko
75 g Cukor
120 g Mleté mandle
3 čl Horký mandľový extrakt (voliteľné)
Práškový cukor na ozdobenie
Opražené mandľové vločky na ozdobenie
840 mg Vymastené zapekacie misky
1 Kruh papiera na pečenie, ktorý bude pasovať na panvicu
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme si všetky suroviny.
Krok 2 /5
Zmiešame vajcia, mlieko, cukor, mandle a mandľový extrakt. Rozdelíme do zapekacích misiek.
Krok 3 /5
Pridáme ovocie. Prikryjeme papierom na pečenie. Vložíme do hrnca vystlaného papierom. Dno hrnca zalejeme 200 ml vody.
Krok 4 /5
Varenie pod tlakom.
Krok 5 /5
Necháme vychladnúť. Podávame posypané práškovým cukrom alebo mandľovými vločkami.