Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Canelé

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 9 h 30 min
  • Príprava
    30 min
  • Varenie
    1 h
  • Chladenie
    8 h

Suroviny

8 os.

  • 50 cl Plnotučné mlieko

  • 2 strúč. Vanilkové struky

  • 50 g Maslo

  • 110 g Vajcia

  • 40 g Žĺtky

  • 250 g Práškový cukor

  • 100 g Hladká múka

  • 5 cl Tmavý rum

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /11

Recept vyžaduje 8 hodin na odpočinek těsta.

Krok 2 /11

V hrnci zvarte mlieko, vanilkové semienka a na kocky nakrájané maslo.

  • 50cl Plnotučné mlieko
  • 2strúč. Vanilkové struky
  • 50g Maslo

Krok 3 /11

Do misy prístroja pridajte vajcia, žĺtky, práškový cukor a preosiatu múku. Stlačte "Štart".

  • 110g Vajcia
  • 40g Žĺtky
  • 250g Práškový cukor
  • 100g Hladká múka
  • Flex metla

Krok 4 /11

Do samostatnej misky odmerajte rum.

  • 5cl Tmavý rum

Krok 5 /11

Stlačte "Štart", potom postupne prilievajte horúcu mliečnu zmes a potom pridajte rum.

  • Flex metla

Krok 6 /11

Všetko dajte na 8 hodín do chladničky.

Krok 7 /11

Druhý deň cesto premiešajte, aby bolo hladké. Predhrejte rúru na 250 stupňov.

Krok 8 /11

Vrúbkované formičky vymažte pomocou štetca maslom a dajte na pár minút do mrazničky. Potom ich naplňte do troch štvrtín cestom.

Krok 9 /11

Canelé pečte 15 minút na 240 stupňov, potom znížte teplotu na 180 stupňov a pečte ďalších 40 minút.

Krok 10 /11

Canelé vyklopte ešte teplé, nebojte sa rázne poklepať formičkou o pracovnú plochu.

Krok 11 /11

Presuňte ich vychladnúť na mriežku.