Caponata
- Celkový čas 2 h 1 min
- 25 min
Príprava - 36 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
1.5 Baklažány (750 g)
1.5 pl Jemná soľ
4 pl Olivový olej
1.5 kocka Cibuľa nakrájaná na kocky (250 g)
2 strúč. Cesnak, nasekaný
1.5 vet. Stonky stopkového zeleru nakrájané na kocky (130 g)
0.75 pl Krupicový cukor
1.5 pl Ocot z červeného vína
0.75 pl Paradajkový pretlak
6 Paradajky, olúpané a zbavené jadierok (500 g)
100 g Zelené olivy nakrájané na polovice
15 g Kapara
15 g Hrozienka
65 g Pražené píniové oriešky
2 pl Bazalka, jemne nasekaná
Korenie
Príslušenstvo
Plech na pečenie Plech na pečenie XL
Príprava
Krok 1 /6
Baklažán nakrájajte na 1 cm kocky a posypte soľou. Premiešajte a nechajte 1 hodinu odkvapkať v cedníku. Opláchnite studenou vodou a osušte papierovou utierkou.
Krok 2 /6
Pred spustením vložte príslušenstvo do rúry grilu OptiGrill. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie manuálny program. Stlačením tlačidla M vyberte nastavenie Červenej farby a stlačte tlačidlo OK. Po predhriatí pridajte olej, cibuľu, cesnak a stonku stopkového zeleru. Premiešajte a zakryté pečte 8 minút.
Krok 3 /6
Pridajte baklažány, premiešajte a zakryté pečte ďalších 8 minút.
Krok 4 /6
Medzitým v malej miske zmiešajte cukor s octom a paradajkovým pretlakom. Touto zmesou zalejte baklažány a potom pridajte čerstvé paradajky nakrájané na kocky. Premiešajte a prikryte na 20 minút, aby sa všetky prísady podusili.
Krok 5 /6
Po uvarení pridajte olivy, kapary, hrozienka, píniové oriešky a bazalku. Pridajte korenie a okoreňte podľa chuti.
Krok 6 /6
Okamžite podávajte a vychutnajte si výsledok.