Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Caponata

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 1 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    36 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

4 os.

  • 1.5 Baklažány (750 g)

  • 1.5 pl Jemná soľ

  • 4 pl Olivový olej

  • 1.5 kocka Cibuľa nakrájaná na kocky (250 g)

  • 2 strúč. Cesnak, nasekaný

  • 1.5 vet. Stonky stopkového zeleru nakrájané na kocky (130 g)

  • 0.75 pl Krupicový cukor

  • 1.5 pl Ocot z červeného vína

  • 0.75 pl Paradajkový pretlak

  • 6 Paradajky, olúpané a zbavené jadierok (500 g)

  • 100 g Zelené olivy nakrájané na polovice

  • 15 g Kapara

  • 15 g Hrozienka

  • 65 g Pražené píniové oriešky

  • 2 pl Bazalka, jemne nasekaná

  • Korenie

Príslušenstvo

  • Plech na pečenie
    Plech na pečenie
  • Plech na pečenie XL
    Plech na pečenie XL

Príprava

Krok 1 /6

Baklažán nakrájajte na 1 cm kocky a posypte soľou. Premiešajte a nechajte 1 hodinu odkvapkať v cedníku. Opláchnite studenou vodou a osušte papierovou utierkou.

  • 1.5 Baklažány (750 g)

Krok 2 /6

Pred spustením vložte príslušenstvo do rúry grilu OptiGrill. Zatvorte gril a zapnite ho. Automaticky sa vyberie manuálny program. Stlačením tlačidla M vyberte nastavenie Červenej farby a stlačte tlačidlo OK. Po predhriatí pridajte olej, cibuľu, cesnak a stonku stopkového zeleru. Premiešajte a zakryté pečte 8 minút.

  • 4pl Olivový olej
  • 1.5kocka Cibuľa nakrájaná na kocky (250 g)
  • 2strúč. Cesnak, nasekaný
  • 1.5vet. Stonky stopkového zeleru nakrájané na kocky (130 g)

Krok 3 /6

Pridajte baklažány, premiešajte a zakryté pečte ďalších 8 minút.

  • 1.5 Baklažány (750 g)
  • 0.75pl Krupicový cukor

Krok 4 /6

Medzitým v malej miske zmiešajte cukor s octom a paradajkovým pretlakom. Touto zmesou zalejte baklažány a potom pridajte čerstvé paradajky nakrájané na kocky. Premiešajte a prikryte na 20 minút, aby sa všetky prísady podusili.

  • 1.5 Baklažány (750 g)
  • 0.75pl Krupicový cukor
  • 1.5pl Ocot z červeného vína
  • 0.75pl Paradajkový pretlak
  • 6 Paradajky, olúpané a zbavené jadierok (500 g)

Krok 5 /6

Po uvarení pridajte olivy, kapary, hrozienka, píniové oriešky a bazalku. Pridajte korenie a okoreňte podľa chuti.

  • 100g Zelené olivy nakrájané na polovice
  • 15g Kapara
  • 15g Hrozienka
  • 65g Pražené píniové oriešky
  • 2pl Bazalka, jemne nasekaná
  • Korenie

Krok 6 /6

Okamžite podávajte a vychutnajte si výsledok.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
5 h 15 min

Sicilian raisin caponata

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Sicilian raisin caponata
Tefal
Tefal
5 h 15 min

Sicílska caponata s hrozienkami

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Sicílska caponata s hrozienkami