Cereálny chlieb
- Celkový čas 3 h 5 min
- 40 min
Príprava - 25 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
32 cl Voda
20 g Čerstvé pekárske droždie
500 g Cereálna múka
10 g Soľ
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /8
V samostatnej miske rozpustite na 10 minút droždie vo vode.
Krok 2 /8
Nasypte múku a soľ do misy přístroja.
Krok 3 /8
Stlačte tlačidlo "Štart" a počas programu postupne pridávajte zmes vody a droždia.
Krok 4 /8
Cesto ihneď prikryte utierkou a nechajte 45 minút odpočívať na teplom mieste.
Krok 5 /8
Cesto položte na pomúčený povrch. Rukou ho sploštite do štvorcového tvaru. Prehnite rohy smerom k stredu a znovu vyrovnajte. Dvakrát opakujte. Vytvarujte oválny bochník a položte ho na plech. Povrch cesta zľahka navlhčite a prikryte vlhkou utierkou. Nechajte kysnúť 90 minút na teplom mieste.
Krok 6 /8
Predhrejte rúru na 240 stupňov.
Krok 7 /8
Povrch chleba znova navlhčite štetcom s vodou. Nožom vytvorte zárezy. Chleba pečte 25 minút.
Krok 8 /8
Pred konzumáciou nechajte vychladnúť na mriežke.