Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Chlieb bez miesenia

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 15 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    1 h 35 min

Suroviny

6 os.

  • 375 g Múka na pečivo

  • 300 ml Teplá voda

  • 6 g Sušené pekárske droždie

  • 7 g Jemná soľ

Príprava

Krok 1 /8

V miske rozpustite droždie v troche teplej vody. Nechajte 5 minút odstáť a potom pridajte zvyšnú vodu.

Krok 2 /8

Pridajte múku a potom soľ. Hrubo premiešajte stierkou.

Krok 3 /8

Cesto nechajte kysnúť aspoň 1,5 hodiny prikryté utierkou pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

Krok 4 /8

Predhrejte fritézu Easy Fry na 200 °C. Pružinovú formu s priemerom 18 cm vysypte múkou.

Krok 5 /8

Keď cesto vykysne, zľahka ho pomúčte pomúčenými prstami. Cesto vyberte z misy (bude veľmi lepkavé).

Krok 6 /8

Nahrubo vytvarujte guľu a vložte ju do pružinovej formy. Pomocou ostrého noža alebo nožníc urobte na hornej časti niekoľko zárezov. Zakryte alobalom.

Krok 7 /8

Formu vložte do nádoby Easy Fry a pečte 10 minút pri 200 °C. Po 10 minútach odstráňte alobal a pokračujte v pečení pri 200 °C počas 20 minút. Skontrolujte, či je chlieb dôkladne prepečený poklepaním na jeho dno. Je hotový, keď znie duto.

Krok 8 /8

Nechajte vychladnúť na mriežke.