Chlieb bez miesenia
- Celkový čas 2 h 15 min
- 10 min
Príprava - 30 min
Varenie - 1 h 35 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
375 g Múka na pečivo
300 ml Teplá voda
6 g Sušené pekárske droždie
7 g Jemná soľ
Príprava
Krok 1 /8
V miske rozpustite droždie v troche teplej vody. Nechajte 5 minút odstáť a potom pridajte zvyšnú vodu.
Krok 2 /8
Pridajte múku a potom soľ. Hrubo premiešajte stierkou.
Krok 3 /8
Cesto nechajte kysnúť aspoň 1,5 hodiny prikryté utierkou pri izbovej teplote alebo v rúre pri 40 °C. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Krok 4 /8
Predhrejte fritézu Easy Fry na 200 °C. Pružinovú formu s priemerom 18 cm vysypte múkou.
Krok 5 /8
Keď cesto vykysne, zľahka ho pomúčte pomúčenými prstami. Cesto vyberte z misy (bude veľmi lepkavé).
Krok 6 /8
Nahrubo vytvarujte guľu a vložte ju do pružinovej formy. Pomocou ostrého noža alebo nožníc urobte na hornej časti niekoľko zárezov. Zakryte alobalom.
Krok 7 /8
Formu vložte do nádoby Easy Fry a pečte 10 minút pri 200 °C. Po 10 minútach odstráňte alobal a pokračujte v pečení pri 200 °C počas 20 minút. Skontrolujte, či je chlieb dôkladne prepečený poklepaním na jeho dno. Je hotový, keď znie duto.
Krok 8 /8
Nechajte vychladnúť na mriežke.