Chrumkavé kuracie stehná
- Celkový čas 3 h 45 min
- 15 min
Príprava - 1 h 30 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
3 cl Sójová omáčka
1 pl Japonské saké
1 pl Cukor
Soľ, korenie
1 čl Zmes piatich druhov korenia
3 Jarné cibuľky, nahrubo nasekané
15 g Zázvor
4 Kuracie stehná
35 g Múka
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /4
V miske zmiešame sójovú omáčku, japonské saké, cukor, soľ, korenie, zmes piatich druhov korenia, jarnú cibuľku a zázvor. Kuracie stehná vložíme do mraziaceho vrecka a pridáme omáčku. Vrecko starostlivo utesníme, pričom z neho odstránime čo najviac vzduchu. Niekoľkokrát vrecko pomasírujeme, aby sme kura úplne pokryli omáčkou. Necháme marinovať 2 hodiny pri izbovej teplote alebo cez noc v chladničke.
Krok 2 /4
Dáme dve kuracie stehná do misy. Naplníme nádržku na vodu. Vložíme do spotrebiča štandardnú dosku a navrch položíme misu. Nastavíme program PARA na 30 minút.
Krok 3 /4
Umiestnime veľké sito nad dosku. Po uvarení vylejeme vodu z nádoby na varenie. Dáme kura do sita a necháme vychladnúť a vysušiť.
Krok 4 /4
Obalíme kura v múke. Vyložíme grilovaciu dosku papierom na pečenie a dáme do spotrebiča. Vložíme kuracie stehná do nádoby na varenie a nastavíme program FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 200 °C na 15 minút.