Chrumkavé kuracie stehná
- Celkový čas 3 h 45 min
- 15 minPríprava 
- 1 h 30 minVarenie 
- 2 hChladenie 
Suroviny
4 os.
- 3 cl Sójová omáčka 
- 1 pl Japonské saké 
- 1 pl Cukor 
- Soľ, korenie 
- 1 čl Zmes piatich druhov korenia 
- 3 Jarné cibuľky, nahrubo nasekané 
- 15 g Zázvor 
- 4 Kuracie stehná 
- 35 g Múka 
Príslušenstvo
- Gril 
Príprava
Krok 1 /4
V miske zmiešame sójovú omáčku, japonské saké, cukor, soľ, korenie, zmes piatich druhov korenia, jarnú cibuľku a zázvor. Kuracie stehná vložíme do mraziaceho vrecka a pridáme omáčku. Vrecko starostlivo utesníme, pričom z neho odstránime čo najviac vzduchu. Niekoľkokrát vrecko pomasírujeme, aby sme kura úplne pokryli omáčkou. Necháme marinovať 2 hodiny pri izbovej teplote alebo cez noc v chladničke.
Krok 2 /4
Dáme dve kuracie stehná do misy. Naplníme nádržku na vodu. Vložíme do spotrebiča štandardnú dosku a navrch položíme misu. Nastavíme program PARA na 30 minút.
Krok 3 /4
Umiestnime veľké sito nad dosku. Po uvarení vylejeme vodu z nádoby na varenie. Dáme kura do sita a necháme vychladnúť a vysušiť.
Krok 4 /4
Obalíme kura v múke. Vyložíme grilovaciu dosku papierom na pečenie a dáme do spotrebiča. Vložíme kuracie stehná do nádoby na varenie a nastavíme program FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 200 °C na 15 minút.

