Churros s chorizom a parmezánom
- Celkový čas 35 min
- 10 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
315 g Zemiaky
75 g Chorizo
6 diel Paradajky
3 g Soľ
3 g Korenie
7 g Provensálske bylinky
60 g Parmezán
75 g Múka
3 g Soľ
3 g Korenie
Príslušenstvo
Mlynček na mäso Forma na cukrovie Šľahač Odšťavovač
Príprava
Krok 1 /11
Rúru predohrejte na 200 °C.
Krok 2 /11
Zemiaky varte v hrnci s osolenou vodou po dobu 30 minút. Ošúpte ich.
Krok 3 /11
Umiestnite mlynček s jemným ostrím na stroj. Teplé nakrájané zemiaky roztlačte a stlačte Štart.
Krok 4 /11
Zemiaky nechajte vychladnúť.
Krok 5 /11
Chorizo olúpte a nakrájajte na kúsky. Vložte do mlynčeka na mäso. Stlačte Štart. Odložte bokom.
Krok 6 /11
Nasaďte odšťavovač na stroj a vložte doň nakrájané paradajky.
Krok 7 /11
Nalejte paradajkovú passatu do hrnca. Okoreňte a pridajte provensálske bylinky. Omáčku nechajte na miernom ohni 10 minút zredukovať.
Krok 8 /11
Na prístroj pripevnite mixér a do misy mixéra vložte zemiaky, chorizo, parmezán, múku, soľ a korenie. Stlačte Štart.
Krok 9 /11
Pripravte churros nasadením trysky na sušienky a umiestnením výstupu do tvaru veľkej hviezdy. Uistite sa, že do plniacej trubice nevkladáte príliš veľa cesta, pretože by ju upchalo. Pevne stlačte piest.
Krok 10 /11
Churros za pochodu ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 25 minút.
Krok 11 /11
Podávajte so šalátom a paradajkovou passatou.