Ciabatta
- Celkový čas 8 h 20 min
- 50 min
Príprava - 20 min
Varenie - 7 h 10 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
15 cl Voda
15 g Sušené pivovarské kvasnice
100 g Hladká múka Manitoba
50 g Hladká múka
200 g Hladká múka Manitoba
100 g Hladká múka Manitoba
17.5 cl Voda
10 g Soľ
50 g Múka z tvrdej pšenice
Príslušenstvo
Hák na cesto
Príprava
Krok 1 /13
V miske stroja rozpustite vo vode droždie asi 10 minút.
Krok 2 /13
Do misy prístroja so zmesou droždia a vody pridajte oba druhy múky a stlačte "Štart". Na konci programu by ste mali získať tekuté cesto.
Krok 3 /13
Uzavrite mixovaciu nádobu potravinárskou fóliou. Nechajte kysnúť 3 hodiny pri izbovej teplote (20-22 stupňov).
Krok 4 /13
Po 3 hodinách odstráňte fóliu a umiestnite misku s hnetacím hákom späť na stroj.
Krok 5 /13
Do misy prístroja pridajte soľ, zvyšnú múku (okrem múky z tvrdej pšenice) a vodu, potom stlačte tlačidlo "Štart".
Krok 6 /13
Mixovaciu nádobu opäť uzavrite potravinárskou fóliou a nechajte 1 hodinu kysnúť pri izbovej teplote.
Krok 7 /13
Odstráňte fóliu a vyberte cesto.
Krok 8 /13
Na pracovnú plochu posypanú múkou z tvrdej pšenice položte cesto a preložte ho.
Krok 9 /13
Nakrájajte ho na malé 200 g štvorca.
Krok 10 /13
Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte ešte 2 hodiny kysnúť.
Krok 11 /13
Predhrejte si rúru na 230 stupňov.
Krok 12 /13
Vezmite každý štvorec a jemne ho zatiahnite, aby ste zdvojnásobili dĺžku a potom ho položte na plech s papierom na pečenie.
Krok 13 /13
Pečte v rúre 10 minút na 230 stupňov, potom znížte teplotu na 200 stupňov a pečte ďalších 10 minút.