Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Ciabatta

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 8 h 20 min
  • Príprava
    50 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    7 h 10 min

Suroviny

6 os.

  • 15 cl Voda

  • 15 g Sušené pivovarské kvasnice

  • 100 g Hladká múka Manitoba

  • 50 g Hladká múka

  • 200 g Hladká múka Manitoba

  • 100 g Hladká múka Manitoba

  • 17.5 cl Voda

  • 10 g Soľ

  • 50 g Múka z tvrdej pšenice

Príslušenstvo

  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /13

V miske stroja rozpustite vo vode droždie asi 10 minút.

  • 15cl Voda
  • 15g Sušené pivovarské kvasnice

Krok 2 /13

Do misy prístroja so zmesou droždia a vody pridajte oba druhy múky a stlačte "Štart". Na konci programu by ste mali získať tekuté cesto.

  • 100g Hladká múka Manitoba
  • 50g Hladká múka
  • Hák na cesto

Krok 3 /13

Uzavrite mixovaciu nádobu potravinárskou fóliou. Nechajte kysnúť 3 hodiny pri izbovej teplote (20-22 stupňov).

Krok 4 /13

Po 3 hodinách odstráňte fóliu a umiestnite misku s hnetacím hákom späť na stroj.

  • Hák na cesto

Krok 5 /13

Do misy prístroja pridajte soľ, zvyšnú múku (okrem múky z tvrdej pšenice) a vodu, potom stlačte tlačidlo "Štart".

  • 200g Hladká múka Manitoba
  • 100g Hladká múka Manitoba
  • 17.5cl Voda
  • 10g Soľ
  • Hák na cesto

Krok 6 /13

Mixovaciu nádobu opäť uzavrite potravinárskou fóliou a nechajte 1 hodinu kysnúť pri izbovej teplote.

Krok 7 /13

Odstráňte fóliu a vyberte cesto.

Krok 8 /13

Na pracovnú plochu posypanú múkou z tvrdej pšenice položte cesto a preložte ho.

  • 50g Múka z tvrdej pšenice

Krok 9 /13

Nakrájajte ho na malé 200 g štvorca.

Krok 10 /13

Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte ešte 2 hodiny kysnúť.

Krok 11 /13

Predhrejte si rúru na 230 stupňov.

Krok 12 /13

Vezmite každý štvorec a jemne ho zatiahnite, aby ste zdvojnásobili dĺžku a potom ho položte na plech s papierom na pečenie.

Krok 13 /13

Pečte v rúre 10 minút na 230 stupňov, potom znížte teplotu na 200 stupňov a pečte ďalších 10 minút.