Cibuľová pakora
- Celkový čas 20 min
- 5 min
Príprava - 15 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
4 os.
2 Veľké cibule
50 g Cícerová múka
50 g Ryžová múka
1 štip. Soľ
3 štip. Kurkuma
1 štip. Kajenské korenie
8 cl Voda
2 pl Nasekaný koriander
1 plátok Olej
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /5
Olúpeme a rozkrojíme cibule napol. Potom nakrájame na 0,5 cm až 1 cm široké prúžky.
Krok 2 /5
Zmiešame v miske múku, soľ, kurkumu a kajenské korenie. Pridávame vodu po troškách, pričom upravujeme množstvo tak, aby sme dosiahli hrubšie cesto na smaženie než obvykle. Ak je textúra príliš hustá a lepkavá, pridáme ešte trochu vody. Ak je príliš tekutá, pridáme ešte trochu múky (množstvo sa môže mierne líšiť podľa značky použitej múky).
Krok 3 /5
Pridáme nasekaný koriander a dobre premiešame, aby sa zapracoval.
Krok 4 /5
Cibuľové prúžky ponoríme do cesta, premiešame a vytvarujeme z nich malé šišky a pridáme do košíka fritézy Easy Fry & Grill. Ideálne by sa mali pripravovať v 3 či 4 dávkach. Pokvapkáme olejom.
Krok 5 /5
Nastavíme režim FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM pri 190 °C na 13 minút, v polovici varenia obrátime. Šišky dáme pred podávaním na drôtený rošt. Podávame s jogurtovým dresingom alebo chutney.