Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Citrónovo-ricottový cheesecake

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 52 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    12 min

Suroviny

2 os.

  • 125 g Scedená ricotta

  • 1 Vajce(ia)

  • 10 g Škrob

  • 2 Nevoskované citróny (šťava alebo trochu šťavy)

  • 70 g Krehké keksy rozdrvené na strúhanku

  • 30 g Roztopené maslo, ktoré pridáme do strúhanky

  • 20 g Opražené a nasekané píniové oriešky

  • 1 Plátok želatiny rozpustený v troche studenej vody

Príprava

Krok 1 /6

Pripravíme si suroviny.

  • 125g Scedená ricotta
  • 1 Vajce(ia)
  • 10g Škrob
  • 2 Nevoskované citróny (šťava alebo trochu šťavy)
  • 70g Krehké keksy rozdrvené na strúhanku
  • 30g Roztopené maslo, ktoré pridáme do strúhanky
  • 20g Opražené a nasekané píniové oriešky
  • 1 Plátok želatiny rozpustený v troche studenej vody

Krok 2 /6

Na dno plechu vyskladáme strúhanku, maslo, citrónovú kôru a píniové oriešky. Zmiešame cukor, kukuričnú múku, vajcia a ricottu. Nalejeme na krehký základ.

  • 125g Scedená ricotta
  • 1 Vajce(ia)
  • 10g Škrob
  • 2 Nevoskované citróny (šťava alebo trochu šťavy)
  • 70g Krehké keksy rozdrvené na strúhanku
  • 30g Roztopené maslo, ktoré pridáme do strúhanky
  • 20g Opražené a nasekané píniové oriešky

Krok 3 /6

Ohrejeme citrónovú šťavu. Pridáme práškovú želatinu. Nalejeme do pohára a držíme pri izbovej teplote.

  • 2 Nevoskované citróny (šťava alebo trochu šťavy)
  • 1 Plátok želatiny rozpustený v troche studenej vody

Krok 4 /6

Do hrnca nalejeme 200 ml vody. Do vnútra vložíme naparovací košík a následne plech na pečenie pokrytý papierom na pečenie.

Krok 5 /6

Varenie pod tlakom.

Krok 6 /6

Necháme vychladnúť. Pokryjeme citrónovou šťavou. Pred vybratím z formy necháme cez noc vychladnúť.

  • 2 Nevoskované citróny (šťava alebo trochu šťavy)