Citrónovo-ricottový cheesecake
- Celkový čas 52 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 12 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
2 os.
125 g Scedená ricotta
1 Vajce
10 g Škrob
2 Nevoskované citróny (šťava a trochu kôry)
70 g Krehké keksy rozdrvené na strúhanku
30 g Roztopené maslo, ktoré pridáme do strúhanky
20 g Opražené a nasekané píniové oriešky
1 Plátok želatiny rozpustený v troche studenej vody
Príslušenstvo
Forma na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Pripravíme si suroviny.
Krok 2 /6
Na dno plechu vyskladáme strúhanku, maslo, citrónovú kôru a píniové oriešky. Zmiešame cukor, škrob, vajcia a ricottu. Nalejeme na krehký základ.
Krok 3 /6
Ohrejeme citrónovú šťavu. Pridáme želatinu. Nalejeme do pohára a držíme pri izbovej teplote.
Krok 4 /6
Do hrnca nalejeme 200 ml vody. Do vnútra vložíme naparovací košík a následne plech na pečenie pokrytý papierom na pečenie.
Krok 5 /6
Varenie pod tlakom.
Krok 6 /6
Necháme vychladnúť. Pokryjeme citrónovou šťavou. Pred vybratím z formy necháme cez noc vychladnúť.