Domáca japonská barbecue omáčka
- Celkový čas 6 min
- 5 min
Príprava - 1 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
4 os.
35 g Jablko
4.5 cl Sójová omáčka
1 pl Krupicový cukor
2 štip. Mletý zázvor
1 strúč. Cesnak
0.5 pl Neutrálny olej
3 cl Mirin
0.5 pl Biele sezamové semiačka
1 pl Sezamový olej
Príslušenstvo
Cestovná fľaša 400 ml Cestovná fľaša 700 ml
Príprava
Krok 1 /5
Do prístroja vložíme všetky prísady, počnúc kúskami jabĺk. Sezamové semienka a olej si necháme na ozdobu.
Krok 2 /5
Naskrutkujeme čepele na fľašu OTG a pripevníme ju k základni. Zmiešame.
Krok 3 /5
Ak je zmes príliš hustá, pridáme vodu a znova rozmixujeme.
Krok 4 /5
Zmes nalejeme do panvice a za stáleho miešania varíme 5 minút, aby zhustla. Odstavíme z ohňa, prelejeme do misky a necháme vychladnúť. Ochutnáme a upravíme korenie podľa chuti.
Krok 5 /5
Pred podávaním ozdobíme sezamovými semienkami a pokvapkáme sezamovým olejom.