Domáce hranolčeky
- Celkový čas 45 min
- 15 min
Príprava - 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
700 g Čerstvé hranolčeky
3 pl Olivový olej
3 pl Paprika
Soľ a korenie
Provensálske bylinky alebo mletý cesnak
Príprava
Krok 1 /5
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a dobre osušíme. Nakrájame ich na tyčinky hrubé asi 1 cm a dbáme na to, aby boli rovnako veľké pre rovnomerné upečenie.
Krok 2 /5
Vo veľkej nádobe zmiešame hranolčeky s olivovým olejom, paprikou, soľou a korením. Môžeme pridať aj trochu provensálskych byliniek alebo mletého cesnaku na zvýraznenie chuti.
Krok 3 /5
Hranolčeky dáme do spotrebiča tak, aby sa neprekrývali, čím sa zlepší cirkulácia horúceho vzduchu. Začneme piecť.
Krok 4 /5
V polovici pečenia košíkom zatrasieme, aby sa hranolčeky rovnomerne upiekli.
Krok 5 /5
Oboma rukami otvoríme rukoväť a vyberieme hranolčeky. Podávame hneď a konzumujeme s omáčkou podľa nášho výberu!