Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Domáce hranolčeky

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 45 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    30 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 700 g Čerstvé hranolčeky

  • 3 pl Olivový olej

  • 3 pl Paprika

  • Soľ a korenie

  • Provensálske bylinky alebo mletý cesnak

Príprava

Krok 1 /5

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a dobre osušíme. Nakrájame ich na tyčinky hrubé asi 1 cm a dbáme na to, aby boli rovnako veľké pre rovnomerné upečenie.

  • 700g Čerstvé hranolčeky

Krok 2 /5

Vo veľkej nádobe zmiešame hranolčeky s olivovým olejom, paprikou, soľou a korením. Môžeme pridať aj trochu provensálskych byliniek alebo mletého cesnaku na zvýraznenie chuti.

  • 3pl Olivový olej
  • 3pl Paprika
  • Soľ a korenie
  • Provensálske bylinky alebo mletý cesnak

Krok 3 /5

Hranolčeky dáme do spotrebiča tak, aby sa neprekrývali, čím sa zlepší cirkulácia horúceho vzduchu. Začneme piecť.

Krok 4 /5

V polovici pečenia košíkom zatrasieme, aby sa hranolčeky rovnomerne upiekli.

Krok 5 /5

Oboma rukami otvoríme rukoväť a vyberieme hranolčeky. Podávame hneď a konzumujeme s omáčkou podľa nášho výberu!