Dusené jahňacie s píniovými orieškami
- Celkový čas 28 min
- 8 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
4 os.
600 g Jahňacie stehno očistené, nakrájané na 50 g kocky, poprášené múkou
1 Cibuľa
4 pl Olivový olej
12 cl Biele víno
280 g Kuskus
30 g Píniové oriešky
8 Čerstvé lístky mäty, nasekané
Soľ a korenie
28 cl Voda
20 g Maslo
Príprava
Krok 1 /10
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /10
Nasekajte cibuľu.
Krok 3 /10
Mätu nasekajte najemno.
Krok 4 /10
Do hrnca vlejte vodu, polovicu oleja a pridajte soľ. Pridajte kuskus a nechajte napučať.
Krok 5 /10
Nakrájajte jahňacie na kocky s hmotnosťou asi 50 g a obaľte ich v múke.
Krok 6 /10
Na oleji opečte mäso zo všetkých strán. Osmažte cibuľu a píniové oriešky.
Krok 7 /10
Pridajte biele víno, soľ a korenie. Nechajte alkohol odpariť.
Krok 8 /10
Tlakové varenie.
Krok 9 /10
Do kuskusu pridajte maslo.
Krok 10 /10
Podávajte s restovaným jahňacím mäsom a mätou.





