Expresné gratinované zemiaky „dauphinois“
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 15 min
Varenie - 5 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pl Olivový olej
0.5 Cibuľa
400 g Zemiaky
10 cl Smotana
20 cl Mlieko
1 štip. Muškátový orech
0.25 čl Sušený cesnak
35 g Strúhaný syr Gruyère
Soľ a korenie
Príprava
Krok 1 /10
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /10
Do nádoby nalejte olej.
Krok 3 /10
Cibuľu smažte 3 minúty.
Krok 4 /10
Pridajte zemiaky, smotanu, mlieko, muškátový orech a cesnak. Dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte.
Krok 5 /10
Nasaďte tlakový uzáver.
Krok 6 /10
Tlakové varenie.
Krok 7 /10
Posypte strúhaným syrom Gruyère.
Krok 8 /10
Odstráňte tlakový uzáver.
Krok 9 /10
Manuálny režim fritovania horúcim vzduchom.
Krok 10 /10
Zapečené zemiaky „dauphinois“ nechajte 5 minút odpočívať a podávajte.