Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Francúzsky pudingový koláč

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h
  • Príprava
    45 min
  • Varenie
    15 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

6 os.

  • 1 Krehké cesto

  • 24 cl Plnotučné mlieko

  • 15 cl Šľahačka

  • 11 cl Voda

  • 1 strúč. Vanilkový struk

  • 3 Vajcia

  • 45 g Žĺtky

  • 120 g Cukor

  • 45 g Kukuričný škrob

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla

Príprava

Krok 1 /8

Tento recept vyžaduje základnú prípravu: krehké cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na krehké cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 30 minút odležať v chladničke.

  • 1 Krehké cesto

Krok 2 /8

Formu vymažte maslom a vložte do nej cesto. Jemne prsty zatlačte na cesto, aby sa rozprestrelo až k okraju a prebytočné cesto nechajte vyčnievať. Dajte do chladničky aspoň na 30 minút.

Krok 3 /8

V hrnci zvarte mlieko, smotanu, vodu a vanilkové semienka za pravidelného miešania.

  • 24cl Plnotučné mlieko
  • 15cl Šľahačka
  • 11cl Voda
  • 1strúč. Vanilkový struk

Krok 4 /8

Do stroja dajte vajcia, žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte tlačidlo "Štart".

  • 3 Vajcia
  • 45g Žĺtky
  • 120g Cukor
  • 45g Kukuričný škrob
  • Flex metla

Krok 5 /8

Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi po troškách nalievajte horúcu mliečnu zmes a nechajte stroj bežať.

  • Flex metla

Krok 6 /8

Všetko vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu. Zmes by mala zhustnúť.

Krok 7 /8

Predhrejte rúru na 220 stupňov.

Krok 8 /8

Zmes nalejte na cesto vo forme, pečte 30 minút na 220 stupňov a potom 15 minút na 180 stupňov.