Francúzsky pudingový koláč
- Celkový čas 2 h
- 45 min
Príprava - 15 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Krehké cesto
24 cl Plnotučné mlieko
15 cl Šľahačka
11 cl Voda
1 strúč. Vanilkový struk
3 Vajcia
45 g Žĺtky
120 g Cukor
45 g Kukuričný škrob
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /8
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: krehké cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na krehké cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 30 minút odležať v chladničke.
Krok 2 /8
Formu vymažte maslom a vložte do nej cesto. Jemne prsty zatlačte na cesto, aby sa rozprestrelo až k okraju a prebytočné cesto nechajte vyčnievať. Dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
Krok 3 /8
V hrnci zvarte mlieko, smotanu, vodu a vanilkové semienka za pravidelného miešania.
Krok 4 /8
Do stroja dajte vajcia, žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte tlačidlo "Štart".
Krok 5 /8
Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi po troškách nalievajte horúcu mliečnu zmes a nechajte stroj bežať.
Krok 6 /8
Všetko vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu. Zmes by mala zhustnúť.
Krok 7 /8
Predhrejte rúru na 220 stupňov.
Krok 8 /8
Zmes nalejte na cesto vo forme, pečte 30 minút na 220 stupňov a potom 15 minút na 180 stupňov.