Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Glazed Salmon with Wild Salad

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 30 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    10 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 4 ks lososové filety (pribl. 250 g)

  • 1 ks limetka

  • 8 pl med

  • 2 čl sójová omáčka

  • 200 g listy miešaného šalátu

  • 12 ks reďkovky

  • 2 ks mango

  • 1 ks limetka

  • 2 čl med

  • soľ

  • olivový olej

Príprava

Krok 1 /5

Losos opláchneme pod studenou tečúcou vodou a osušíme poklepaním kuchynskou utierkou. Podľa potreby zbavíme kože.

  • 4ks lososové filety (pribl. 250 g)

Krok 2 /5

Umyjeme limetku v horúcej vode, osušíme ju, nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Zmiešame kôru a šťavu z limetky s medom a sójovou omáčkou. Následne na rybu natrieme marinádu.

  • 1ks limetka
  • 8pl med
  • 2čl sójová omáčka

Krok 3 /5

Umyjeme hlávkový šalát a trasením ho osušíme. Ošúpeme mango, rozpolíme ho pozdĺž jadra a potom ho najemno nakrájame na plátky. Umyjeme reďkovky, osušíme ich a najemno nakrájame na plátky.

  • 200g listy miešaného šalátu
  • 12ks reďkovky
  • 2ks mango

Krok 4 /5

Zapneme gril, vyberieme program Ryby a stlačíme OK. Keď je spotrebič horúci, dáme naň lososa a gril zatvoríme: ryba sa uvarí automaticky. Keď je losos uvarený na stupeň „medium“ (oranžová), vyberieme ho. Necháme ho krátko odstáť a znovu ho natrieme polevou.

Krok 5 /5

Losos podávame s hlávkovým šalátom, reďkovkami a mangom. Na šalát nakvapkáme limetkovú šťavu, olivový olej a soľ a podávame.

  • 1ks limetka
  • 2čl med
  • soľ
  • olivový olej