Grilované bravčové mäso s pikantnou omáčkou
- Celkový čas 8 h 52 min
- 40 min
Príprava - 12 min
Varenie - 8 h
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 vet. Zeler
2 strúč. Cesnak
10 sem. Zrnká bieleho korenia
2 pl Palmový cukor
2 pl Rybia omáčka
2 pl Ustricová omáčka
1 plát. Bravčová panenka (3 cm hrubá)
1 čl Červená chilli pasta
1 pl Tamarindová pasta
3 pl Kokosová voda
0.5 Limetka (šťava)
5 ston. Koriander
2 Baby uhorky
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /8
V malom mixéri rozmixujte stonkový zeler, cesnak, biele korenie, polovicu palmového cukru, polovicu rybacej omáčky a ustricovú omáčku.
Krok 2 /8
Bravčové mäso vložte do misky a ochuťte ho marinádou. Zakryte potravinárskou fóliou a uložte do chladničky aspoň na 8 hodín.
Krok 3 /8
V malej miske pripravte pikantnú omáčku. Zmiešajte palmový cukor, zvyšnú rybiu omáčku, červenú chilli pastu, tamarindovú pastu, kokosovú vodu a citrónovú šťavu. Listy a stonky koriandra nakrájajte na malé kúsky a pridajte do omáčky. Omáčka by mala byť pikantná, slaná a mierne kyslá. Omáčku nalejte do malej servírovacej misky. Odložte bokom.
Krok 4 /8
Vložte tanier do spotrebiča a nastavte program GRIL na 200 °C, aby sa predhrial na 10 minút.
Krok 5 /8
Medzitým vyberte bravčové mäso z marinády a trochu ho osušte.
Krok 6 /8
Po dokončení predhrievania vložte plátok bravčového mäsa do fritézy Easy Fry s grilovacím tanierom a spustite program GRIL pri 200 °C na 12 minút.
Krok 7 /8
Uhorky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Odložte bokom.
Krok 8 /8
Mäso vyberte z taniera a nechajte ho na ňom 10 minút odpočívať. Nakrájajte na tenké pásiky. Plátky uhoriek úhľadne rozložte na servírovacie taniere. Navrch položte nakrájané mäso a pridajte trochu horúcej omáčky. Zvyšnú omáčku podávajte v samostatnej malej miske. Dobrú chuť!