Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Recept od

Grilled beef and mushrooms in Strogonoff sauce

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 40 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    25 min
  • Chladenie
    1 h

Suroviny

4 os.

  • 2 list Bobkový list

  • 1 zvä. Tymián

  • 1 pl Vínny ocot

  • 1 pl Slnečnicový olej

  • 1 čl Paprika

  • Soľ, korenie

  • 700 g Hovädzie mäso na grilovanie v 1 kuse s hrúbkou 3 až 4 cm (typ rib eye alebo rump steak)

  • 140 g Cibuľa (približne 1)

  • 300 g Pečiarky

  • 80 g Veľké nakladané uhorky (približne 3)

  • 30 g Maslo

  • 1 štip. Cukor

  • 2 čl Paprika

  • 2 pl Rajčinová pasta

  • 1 čl Horčica

  • 10 cl Suché biele víno

  • 150 g Kyslá smotana

  • Soľ, korenie

Príslušenstvo

  • Plech na pečenie XL
    Plech na pečenie XL
  • Plech na pečenie
    Plech na pečenie

Príprava

Krok 1 /6

Veľmi najemno nasekáme bobkové listy a tymián. Zmiešame s octom, olejom, paprikou, soľou a korením a hovädzie mäso obalíme v zmesi. Ošúpeme a najemno nasekáme cibuľu, pridáme ju k mäsu a marinujeme aspoň 1 hodinu.

  • 2list Bobkový list
  • 1zvä. Tymián
  • 1pl Vínny ocot
  • 1pl Slnečnicový olej
  • 1čl Paprika
  • Soľ, korenie
  • 700g Hovädzie mäso na grilovanie v 1 kuse s hrúbkou 3 až 4 cm (typ rib eye alebo rump steak)
  • 140g Cibuľa (približne 1)

Krok 2 /6

Umyjeme hríby a nakrájame ich na prúžky. Nakrájame nakladané uhorky na malé kúsky.

  • 300g Pečiarky
  • 80g Veľké nakladané uhorky (približne 3)

Krok 3 /6

Vezmeme kúsky cibule a dáme ich na plech na pečenie s maslom nakrájaným na kocky.

  • 30g Maslo

Krok 4 /6

Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí pridáme hríby a nakladané uhorky na plech na pečenie. Za premiešavania necháme variť 5 minút. Pridáme cukor, papriku, rajčinovú pastu, horčicu, soľ a korenie. Rozriedime s bielym vínom a smotanou a premiešame.

  • 1štip. Cukor
  • 2čl Paprika
  • 2pl Rajčinová pasta
  • 1čl Horčica
  • 10cl Suché biele víno
  • 150g Kyslá smotana
  • Soľ, korenie
  • Plech na pečenie XL

Krok 5 /6

Dáme kus hovädzieho mäsa na grilovaciu dosku a varíme 20 minút, v polovici varenia obrátime – mäso bude stredne prepečené. Súčasne pravidelne obraciame hríby.

Krok 6 /6

Po uvarení prenesieme hovädzie mäso na dosku na krájanie a necháme odstáť 5 minút, potom ho nakrájame na plátky a podávame s hríbovou omáčkou.