Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Grilované rebierka s barbecue omáčkou

ratings.0

- /5 -

  • Celkový čas 1 h 10 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    50 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

2 os.

  • 4 pl Hnedý cukor

  • 1 čl Paprika

  • 2 čl Kajenské korenie

  • 2 čl Čili korenie

  • 2 čl Cibuľa v prášku

  • 1 čl Horčičné semienka

  • 1 čl Mletý cesnak

  • 1 čl Sušené oregano

  • 500 g Bravčové rebierka

  • 2 pl Barbecue omáčka

  • Soľ a korenie

Príprava

Krok 1 /6

V miske zmiešame dohromady hnedý cukor, papriku, kajenské korenie, čili korenie, cibuľu v prášku, horčičné semienka, cesnak v prášku a oregano. Pridáme soľ a korenie. V prípade potreby bravčové rebrá nakrájame tak, aby sa zmestili do zariadenia. Rozotrieme zmes korenia na mäso, aby sme ho ňou pokryli. Mäso vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.

  • 4pl Hnedý cukor
  • 1čl Paprika
  • 2čl Kajenské korenie
  • 2čl Čili korenie
  • 2čl Cibuľa v prášku
  • 1čl Horčičné semienka
  • 1čl Mletý cesnak
  • 1čl Sušené oregano
  • 500g Bravčové rebierka
  • Soľ a korenie

Krok 2 /6

V polovici pečenia mäso obrátime.

Krok 3 /6

Keď do konca pečenia zostáva päť minút, pomocou štetca jemne nanesieme na mäso polovicu grilovacej omáčky, aby sa mäso obalilo chuťou.

  • 2pl Barbecue omáčka

Krok 4 /6

Skontrolujeme prepečenosť mäsa a v prípade potreby predĺžime čas pečenia, aby sme dosiahli požadovanú prepečenosť.

Krok 5 /6

Po upečení pred krájaním mäsa počkáme päť minút, aby si mäso oddýchlo.

Krok 6 /6

Mäso podávame s čerstvým šalátom a chrumkavými hranolčekmi zo sladkých zemiakov a k jedlu ponúkneme zvyšnú barbecue omáčku.

  • 2pl Barbecue omáčka